بررسی مضامین اشعار کارگری در دوره مشروطه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله ادبیات پایداری، دوره: 10، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JRTK-10-19_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق بصیری

استاد / دانشگاه شهید باهنر

محمدرضا صرفی

استاد دانشگاه شهید باهنر

نجمه طاهری ماه زمینی

دانش آموخته دکتری/ دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در بررسی ها و طبقه­بندی های موضوعی شعر فارسی معاصر، به خصوص از دوره مشروطه به بعد، با نوع ادبی جدیدی به نام شعر کارگری و ادبیات کارگری رو­به­رو هستیم که تاکنون به طور اختصاصی به بررسی مضامین آن پرداخته نشده است. در این مقاله سعی شده است که ریشه های ظهور ادبیات کارگری در دوره مشروطه تا حد امکان نشان داده شود و میزان تاثیرگذاری اندیشه­های کارگری انقلاب روسیه در آثار شاعران کارگری دوره مشروطه ترسیم گردد و مضامینی که در این اشعار به کار رفته­اند، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند؛ در نهایت، به این نتیجه می رسیم که این نوع ادبی تمام همت خود را صرف ایفای حقوق کارگران و مظلومان نموده و نهایت تلاش خود را در آگاهی­بخشی و یاری کردن شان کرده است تا آنان را به مقاومت و پایداری، هم در برابر فقر و نداری و هم در برابر ظلم و ستم سرمایه­داران و حکومت حاکم دعوت نماید.  

کلیدواژه ها

ادبیات, شعر, کارگر, سرمایه دار, اتحادیه کارگری, دوره مشروطه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.