نگرشی جدید در فناوری سیستم اطلاعات مکانی با استفاده از رایانش فراگستر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد سیستم اطلاعات مکانی، دانشکده مهندسی نقشه برداری (ژئوماتیک)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

ابوالقاسم صادقی نیارکی

استادیار، گروه سیستم اطلاعات مکانی، قطب علمی فناوری اطلاعات مکانی، دانشکده مهندسی نقشه برداری (ژئوماتیک)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی حسینی نوه احمد آبادیان

استادیار، گروه فتوگرامتری و سنجش از دور، دانشکده مهندسی نقشه برداری (ژئوماتیک)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

یکی از مفاهیم اساسی در رایانش فراگستر موضوع ایجاد تعاملی هوشمند بین اشیاء موجود و کاربران می باشد، که این تعامل اعم از ایجاد رابطه بین کاربر و محیط به رابطه ی اشیاء با یکدیگر نیز توجه دارد. برقراری تعامل مستلزم استفاده از ابزارها و حسگرهای هوشمندی می باشند که قابلیت تعامل با محیط پیرامون را افزایش می دهند. در این مقاله دستاوردهای رایانش فراگستر در فناوری سیستم اطلاعات مکانی برای استخراج روابط توپولوژی معنایی از مدل داده های مورد استفاده بیان گردیده است. به بیان دیگر در راستای هدف اصلی که در نظر گرفتن قابلیت هایی در مدل داده هاس موجود برای پوشش دادن روابط مکانی در فضای سیستم اطلاعات مکانی (GIS) سه بعدی فراگستر می باشد، ملاحظاتی مورد بررسی قرار گرفته است. و در نهایت به بررسی نتایج به دست آمده در راستای بهبود کمبودهای موجود در سیستم اطلاعات مکانی با استفاده از رایانش فراگستر پرداخته شده است. روش مورد استفاده در این مقاله مبتنی بر تعمیم مدل داده های موجود برای ایجاد قابلیت در مدل سازی اشیاء هوشمند می باشد. از این رو دو موضوع انجام تحلیل های توپولوژی و ناوبری در محیط های مسقف به عنوان نمونه هایی از این روش های بهبود یافته شده مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج به دست آمده از این مقاله ملزومات لازم برای ارائه ی یک مدل داده ی فراگستر مبتنی بر سنجش محیط و قابلیت های تعامل با کاربران را فراهم می سازد.

کلیدواژه ها

رایانش فراگستر، 3D GIS، روابط توپولوژی، اشیاء هوشمند، مدل داده ی فراگستر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.