بررسی تطبیقی مولفه های پایداری در سیمای شخصیت های دو رمان غنیمت و العالم ناقصا واحد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی زبان،ادبیات و بازشناسی مشاهیر و مفاخر
  • کد COI اختصاصی: ICLP03_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره فلاحی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب. دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه رازی، کرمانشاه.

مریم رحمتی ترکاشوند

استادیار گروه زبان و ادبیات عرب، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه رازی، کرمانشاه.

چکیده

جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران که تاثیرات مخرب فراوانی بر اوضاع کشور ایران داشت، از همان ابتدا باعث شد که نویسندگان متعهد، دست به قلم برده و وقایع مرتبط با آن را ثبت و ضبط کنند و به این وسیله، آثار ارزشمندی در زمینه ادبیات داستانی جنگ خلق کنند. از طرفی دیگر، به دنبال حمله آمریکا به عراق، وضعیتی بحرانی در کشور عراق به وجود آمد. از این رو، نویسندگان دردآشنای عراقی، دست به قلم برده و این رنج و بدبختی ها را در قالب داستان به گوش جهانیان رساندند و در این زمان، موضوع ادبیات پایداری و مقاومت، یکی از موضوعات و درون مایه های اصلی بیشتر داستانها قرار گرفت. میسلون هادی (متولد 1954م.)- نویسنده عراقی- و صادق کرمیار (متولد 1338ه.ش)- نویسنده ایرانی-، از جمله نویسندگانی هستند که سهم زیادی در پربار کردن این شاخه از ادبیات داستانی داشته و سعی کردهاند تا از طریق عقاید شخصیتهای رمانهای خود ودر قالب نثری واقعی و تخیلی، وضعیت سخت زندگی مردم رنجدیده ایران و عراق در دوران جنگ را به تصویر بکشند. در این مقاله سعی شده است که از طریق بررسی شخصیتهای اصلی دو رمان العالم ناقصا واحد و غنیمت ، جنبه های پایداری و دفاع مقدس در هر دو رمان ریشه یابی شود. و به این نتیجه رسیده است که شخصیتها با عقاید و افکار گوناگون در هر دو رمان، نقش پرباری در پیروزی ملت خویش در برابر تهاجم بیگانگان به کشورشان داشته اند.

کلیدواژه ها

داستان نویسی معاصر، ادبیات پایداری، شخصیت پردازی العالم، ناقصا واحد، غنیمت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.