بررسی ظرفیت استفاده از اتاق عمل بیمارستان آموزشی درمانی امام رضا(ع) مبتنی بر عامل زمانی در سال 1397

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنگره منطقه ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • کد COI اختصاصی: ISCMED07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی دامرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

احسان توفیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات

چکیده

زمینه و هدف: جوامع انسانی همیشه بدنبال استفاده از منابع در دسترس خود به صورت کارآمد، مفید و اثر بخش بوده است. در جوامع حاضر این امر بیشتر از هر زمانی دیگر مورد توجه است، افزایش جمعیت، رشد نیازها و خواسته های بشر، محدودیت منابع در دسترس باعث شده کسانی که دخیل در عرصه اقتصاد، سیاست و مدیریت جوامع هستند، استفاده حداکثری از ظرفیت را در راس برنامه های خود جای دهند. براساس برآورد سازمان درصد تولید ناخالص داخلی بوده است، این در حالی است که سازمان 7.6 ، سهم هزینه های سلامت در ایران معادل 2013 جهانی بهداشت در سال در میان دولت های جهان اعلام کرده است. چنین اتلاف 93 بهداشت جهانی در آخرین گزارش خود عملکرد کلی نظام سلامتی در ایران را رتبه منابعی بدین معناست که ایجاد سطح مشخصی از خدمات یا برون داده ها می توانسته با صرف منابع کمتری حاصل گردد. در بیمارستان 1397 روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی در تابستان 1397 در بیمارستان آموزشی درمانی 501 انجام شده است.نتایج: علی رغم اینکه بیمارستانها به جمعیتی محدود ارائه خدمت می کنند ولی سهم عمده ای از بودجه بهداشت و درمان را به خود اختصاص درصد کل منابع بخش بهداشت را در اختیار می گیرند. هرچند مقدار زیادی از هزینه های مذکور به دلیل عدم 80 تا 50 درحالی که بین ، می دهند عملکرد مناسب بیمارستان در اداره اتاق عمل اتفاق می افتد، عواملی نظیر عدم توجه به صرفه جویی زمان اتاق عمل و هدر رفت زمان، منجر به اتلاف منابع می گردد و در ایجاد هزینه های فوق نقش دارند. درصد از هزینه های بیمارستانی صرف هزینه های اتاق عمل 40 نتایج حاصل از پژوهش ها نشان داده که یک سوم از بودجه کلی بیمارستان و نیز بنابر این یکی از بخش هایی که هزینه و درآمد زیادی برای بیمارستان به بار می آورد اتاق های عمل است هزینه های اتاق عمل هم به ، می شود دلیل تکنولوژی موجود در آن و نیز به خاطر نیروی انسانی آن، بسیار زیاد است .و بدیل درآمدزا بودن بعنوان قلب تپنده مراکز درمانی نامبرده می شود در نتیجه نقش اساسی در تعیین کارآیی بیمارستان ها ایفا می کند.نتیجه گیری: استفاده مطلوب از زمان، برنامه ریزی فعالیت اتاق عمل و کاهش تاخیر ها در این بخش از عوامل مهم صرفه جویی در زمان و افزایش کارآیی اتاق عمل می باشد، و مدیریت بیمارستان با نظارت بر برنامه کاری و فعالیت اتاق عمل می تواند بازدهی این بخش را به نحو مطلوبی افزایش دهد.

کلیدواژه ها

سلامت، اتاق عمل، زمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.