ارائه چهارچوبی مبتنی بر نظریه بازی ها برای جلب مشارکت گره ها در فرآیند شناسایی گره های مخرب در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-47-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم بجانی

دانشگاه آزاد اسلامی - واحد قزوین - دانشکده برق و کامپیوتر

محمد کلانتری

دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران - دانشکده مهندسی کامپیوتر

امیرمسعود افتخاری مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی - واحد قزوین - دانشکده برق و کامپیوتر

چکیده

نظریه بازی ها به عنوان یک رویکرد جدید برای مدل کردن برخی مشکل های شبکه های حسگر بی سیم از جمله مسیریابی، تجمیع داده ها و تشخیص نفوذ مورد استفاده قرار می گیرد. این شبکه ها به دلیل داشتن محدودیت منابع انرژی و حافظه می توانند توسط گره های مخرب مورد نفوذ قرار گیرند. این گره ها در تلاش هستند تا با مصرف بیهوده انرژی گره ها باعث ایجاد اختلال در شبکه شوند. تشخیص و جلوگیری از نفوذ گره ها می تواند به عنوان یک فرایند نظارت بر فعالیت ها، توسط سیستم تشخیص نفوذ  انجام گیرد. به دلیل مصرف انرژی بیشتر توسط IDSها، گره های خودخواه تمایلی به سرخوشه شدن و فعال سازی IDS خود ندارند. ما در این مقاله، با ارائه مکانیسمی مبتنی بر نظریه بازی ها، گره ها را مجبور می کنیم تا در انتخاب سرخوشه با سایر گره ها همکاری کنند و اطلاعات خصوصی خود از جمله هزینه سرخوشه شدن را به درستی اعلام کنند. در این انتخاب، از پارامترهای مقدار انرژی باقی مانده، اعتبار و فاصله گره نسبت به ایستگاه مرکزی برای محاسبه هزینه سرخوشه استفاده می کنیم. بعد از انتخاب سرخوشه مناسب، یک بازی بر اساس تعادل نش بیزی بین آن و سایر گره های خوشه ارائه داده ایم تا IDS به طور مداوم روشن نماند. ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهند که مکانیسم ما، مصرف انرژی گره ها را کاهش داده و باعث افزایش طول عمر شبکه می شود.

کلیدواژه ها

نظریه بازی, همکاری گره ها, تشخیص نفوذ, شناسایی گره های مخرب, طراحی مکانیسم, انتخاب سرخوشه, امنیت شبکه, حسگر بی سیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.