تشخیص خطای میله شکسته روتور در موتور القایی قفس سنجابی با استفاده از روش تبدیل موجک پیوسته

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-48-4_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید عبدی منفرد

دانشکده مهندسی برق - دانشگاه شاهد

عارف درودی

دانشکده مهندسی برق - دانشگاه شاهد

امین درویشی

دانشکده مهندسی برق - دانشگاه شاهد

چکیده

به دلیل کاربرد فراوان موتورهای القایی در صنایع مختلف، تشخیص خطای سریع و به موقع در این نوع موتورها به منظور پیشگیری از معیوب شدن پروسه های صنعتی یک امر ضروری تلقی می شود. در این مقاله روشی جدید برای تشخیص خطای میله شکسته روتور که ازجمله خطاهای رایج در موتورهای القایی قفس سنجابی است، ارائه شده است. روش ارائه شده برمبنای تحلیل جریان استاتور و پردازش سیگنال به کمک روش تبدیل موجک پیوسته (CWT) است. مزیت روش، تشخیص خطای میله شکسته روتور در حالت کار عادی موتور و در بارهای مختلف است. برای استفاده از این روش تشخیص خطا ابتدا بایستی داده های جریان استاتور موتور را در شرایط سالم و معیوب بدست آورده و سپس با تحلیل این داده ها و استفاده از یک شاخص مناسب خطای موردنظر را تشخیص داد. از روش عناصر محدود (FEM) برای تحلیل موتور در دو حالت سالم و معیوب استفاده خواهد شد.

کلیدواژه ها

موتور القایی قفس سنجابی, تحلیل جریان استاتور, تبدیل موجک پیوسته, تشخیص خطای میله شکسته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.