ارائه یک روش موثر بازشناسی شیء مبتنی بر هرس کردن احتمالی مشخصه های دیداری تصویر در مدل HMAX

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-49-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسماعیل اکبرپور

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه بیرجند

ناصر مهرشاد

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه بیرجند

سید محمد رضوی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه بیرجند

چکیده

سیستم بینایی انسان قادر به بازشناسی شیء در صحنه های شلوغ با سرعت و دقت بالاست. مدل های زیادی برای بازشناسی شیء با الهام از سیستم بینایی انسان ازجمله مدل HMAX معرفی شده اند. در این تحقیق، روشی موثر با عنوان انتخاب احتمالی HMAX (PSHMAX) برای بازشناسی شیء با حفظ ساختار مدل HMAX ارائه شده است. مشکل مدل HMAX انتخاب تصادفی تکه های تصویر است که سبب استخراج دو دسته از تکه های نامطلوب می شود. دسته اول تکه هایی با اطلاعات کم که بدون تولید خروجی مفید، بار محاسباتی سیستم را افزایش می دهند و دسته دوم تکه هایی با اطلاعات غیرمفید از پس زمینه که باعث تولید خروجی اشتباه می شوند. در مدل پیشنهادی، تکه هایی شامل اطلاعات حداکثری مفید با رویکرد تصادفی در دو مرحله استخراج می شوند: مرحله اول ایجاد استخری از تکه های شامل بیشترین اطلاعات و مرحله دوم استخراج تکه های شامل اطلاعات مفیدتر و بهینه از استخر. برای ارزیابی، نرخ بازشناسی روش پیشنهادی با مدل HMAX و سایر روش های جدید توسعه یافته آن روی پایگاه های داده Caltech5 و Caltech101 مقایسه شده است. نتایج حاصل نشانگر برتری روش پیشنهادی است.

کلیدواژه ها

بازشناسی شیء, تکه های تصویر, سیستم بینایی انسان, لبه, مدل HMAX

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.