تحلیل ساختار داستان سیاوش و دو داستان رام چندر و سدنوا در هند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات شبه قاره، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_JSRU-6-21_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب شیخ حسینی

دانشگاه سیستان و بلوچستان

مریم خلیلی جهانتیغ

دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

گرینتسر یکی از نظریه پردازانی است که طرح  کلی قصه­های حماسی هند وتمدن­های آسیایی را مورد تحلیل قرار داده است.در پژوهش حاضر سعی شده تا با تحلیل سه داستان­ سیاوش در ایران و رامایانا و سدنوا در هند، ساختار کلی آنها را برپایه­ی نظریه­ی گرینتسر مورد بررسی قرارداده و ارتباط آنها را با اسطوره ی مرگ و رستاخیز تحلیل کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که آیا این گونه قصه ها دارای ساختار اسطوره های تقویمی هستند و آیا قهرمان این حماسه ها هم مانند ایزد باروری اسطوره های نباتی به صورت دوره ای می میرد و زنده می شود پس از انجام تحقیق این نتیجه حاصل شده است که هر سه داستان طبق الگوی گرینتسر قابل تحلیل می­باشند و طرح تقریبا یکسانی دارند اگر چه در قصه­های هندی با تفاوت­هایی نیز مواجه هستیم.  روش کار، تحلیل کتابخانه ای طرح قصه های حماسی ایران و هند با تطبیق آن بر ساختار اسطوره های تقویمی است.

کلیدواژه ها

گرینتسر, حماسه, سیاوش, رام چندر, سدنوا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.