تبارشناسی زن اثیری در بوف کور صادق هدایت بر پایه کشفیات نقاره خانه ری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه متن پژوهی ادبی، دوره: 22، شماره: 75
- کد COI اختصاصی: JR_LTR-22-75_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1174
نویسندگان
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
شیوه نگارش و پرداخت شخصیت ها در رمان بوف کور به گونه ای ا ست که این متن را همواره در میدان دیدگاه های گوناگون و رویکردهای مختلف قرار داده است. یکی از شخصیت های رازآمیز و بحث برانگیز این رمان، زن اثیری است. تاکنون نظرهای گوناگونی درباره چیستی و کیستی این زن داستانی از سوی تفسیرگران و منتقدان بازگفته شده است. این مقاله پس از بررسی دیدگاه های پیش گفته، به تبارشناسی زن اثیری بر پایه نشانه هایی از درون متن و نشانه هایی از بیرون متن پرداخته است. این نوشته در پی پاسخ بدین پرسش است: آیا شخصیت زن اثیری تنها برآمده از خیال خلاق داستان پرداز است یا ریشه در واقعیت های بیرونی دارد. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که تصویر زن اثیری و مکان به خاک سپاری او با برخی از یافته های باستان شناسی در منطقه نقاره خانه ری همسویی دارد. بازگشت روان مردگان به جهان زندگان در آثار دیگر هدایت نیز نظر نگارندگان این مقاله را پشتیبانی می کند که معتقدند: این زن می تواند همان نجیب زاده دیلمی باشد که در نقاره خانه ری به خاک سپرده شده، از سوی هدایت بازآفریده شده است .کلیدواژه ها
هدایت, بوف کور, زن اثیری, ری, نقاره خانه ریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.