بررسی نقش عوامل فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در مطالعه غیردرسی دانش آموزان و دانشجویان دانشگاه های شهر مشهد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 4، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JKIM-4-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 344
نویسندگان
دانشجو دکتری، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، مشهد، ایران
دانشیار، کتابداری و اطلاع رسانی، دانشگاه پیام نور، مشهد، ایران
چکیده
هدف:هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر عوامل فرهنگی، دینی، اجتماعی،اقتصادی و سیاسی در مطالعه غیر درسی دانش آموزان و دانشجویان است. روش تحقیق:پژوهش حاضر توصیفی از نوع پس رویدادی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دبیرستانی سه منطقه و دانشجویان دانشگاههای(پیام نور و فردوسی) شهر مشهد بود که با استفاده از جدول مورگان تعداد نمونه انتخاب و بصورت دردسترس و پرسشنامه (پایایی آن با نرم افزار SPSS اندازه گیری شد و مقدار آلفای کرونباخ پرسشنامه دانشجویان 5 8/0 و پرسشنامه دانش آموزان 89 % بدست آمد) بین شرکت کنندگان توزیع شد. در تحلیل داده ها از دو سطح آمار توصیفی( شاخص های مرکزی و پراکندگی)و استنباطی(آزمون رگرسیون چند متغیره) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 بهره گرفته شد.یافته ها:یافته های بدست آمده حاکی از موافقت 33 و 27 درصدی جامعه پژوهش در مورد تاثیر بالای به ترتیب اینترنت و عدم وجود کتابهای مناسب، بر عدم گرایش جوانان به مطالعات غیر درسی می باشد، از سوی دیگرآمارها از وجود رابطه معنادار بین تبلیغات تلویزیونی و گرایش به مطالعات غیر درسی را نشان می دهد. نتایج نیز نشان دهنده تاثیر عوامل فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در مطالعه غیر درسی دانش آموزان و دانشجویان دانشگاههای شهر مشهد می باشد،همچنین نتایج نشان داد ضریب همبستگی چندگانه(R) در این تحلیل برابر 79/0 و ضریب تعیین (R²) برابر 62/0 است که نشان می دهد متغیر های اجتماعی و فرهنگی 62 درصد از تغییرات متغیر مطالعات غیر درسی را در بین دانشجویان افزایش و تبیین می کنند. بحث و نتیجه گیری:افزایش ارتباط بین صدا و سیما و کتابخانه ها، کاهش ممیزی کتاب و قیمت پایانی آن، و همپایی با تکنولوژی از جمله راهکارهای رائه شده در این پژوهش می باشد.کلیدواژه ها
مطالعه, دانشجویان, دانش آموزان, مشهداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.