مطالعه ابعاد سایبرنتیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران از دیدگاه کتابداران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JKIM-5-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.
گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.
چکیده
هدف: هدف مقاله حاضر، تعیین ابعاد سایبرنتیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران است. روش شناسی: این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی تحلیلی است. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن با نظرات متخصصان تایید شد و پایایی آن براساس آلفای کرونباخ برابر با 83/0 شد. جامعه آماری پژوهش شامل کتابداران کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتیکه مدرک تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی داشتند. کل جامعه آماری 171 نفر است که با استفاده از فرمول کوکران، نمونه برابر 118 نفر بود که به همین تعداد پرسشنامه جمع آوری شد. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی (شاخص های گرایش به مرکز) و آمار استنباطی انجام شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که مولفات مدیریت سایبرنتیک با ضریب استاندارد شده 82/0 در وضعیت متوسط به بالا و خوبی برخوردارند و ضریب استاندارد شده هریک از مولفه های مدیریت سایبرنتیک عبارت اند از: نظارت و کنترل 42/0، تصمیم گیری 50/0، پیوندهای سخت و سست 46/0، رهبری 65/0، سلسله مراتب 54/، تعاملات 60/0 و توازن در مدیریت 71/0 درصد است که نشان از تایید مولفه های مدیریت سایبرنتیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران است که از متغیرهای پژوهش توازن در مدیریت با 71/0 درصد بیشترین و نظارت و کنترل با 40/0 درصد کمترین میزان همبستگی بین مولفه ها را نشان می دهد و فرضیه اصلی پژوهش با ضریب 82/0 درصد مورد تایید است که تاثیر مثبت و معنی داری بین متغیرهای تحقیق را نشان داده است. بحث و نتیجه گیری: بنابراین، در صورت تدوین الگویی برای کتابداران در چارچوب مفهومی سایبرنتیک، کتابداران برای توسعه کاربرد الگوی سایبرنتیک در فضای سازمانی خود، آمادگی بیشتری خواهند داشت.کلیدواژه ها
ابعاد سایبرنتیک, کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی تهران, کنترل و بازخورد, رهبری, تعاملاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.