ارزیابی نقش و تاثیر شورایاران محلی بر افزایش مشارکت شهروندان در مدیریت شهری محله محور مطالعه ی موردی: شهر گرگان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه جغرافیا و توسعه، دوره: 15، شماره: 46
- کد COI اختصاصی: JR_GDIJ-15-46_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 657
نویسندگان
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گلستان
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گلستان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گلستانh
چکیده
پژوهشحاضر با هدف پی بردن به نقش شورایاران محلهای در برنامه ریزی و مدیریت شهری محله محور بهارزیابینقش شورایاران محلیدر افزایش مشارکت شهروندان شهر گرگان پرداخته است. روش تحقیق حاضر توصیفی – تحلیلی و روش جمع آوری داده ها و اطلاعات به صورت پیمایشی میباشد که به منظور بررسی و تدوین مبانی تئوریک مرتبط با موضوع تحقیق از دو روش کتابخانهای و میدانی و به منظور تجزیه و تحلیل دادهها نیز از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش Enter با استفاده از نرم افزار آماری Spss بهره گرفته شده است. جامعه یآماریموردمطالعهدراینپژوهش شهروندانشهرگرگان میباشدکهمتناسبباحجم جامعه تعداد330نمونه برای جامعه ی شهروندان به روش نمونه گیری احتمالی از نوع منظم یا سیستماتیک تکمیل شده است. جمعبندی نتایج به دست آمده در خصوص بررسی رابطه بین عملکرد شورایاران محلی و مشارکت شهروندان با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان میدهد که بین این دو متغیر با ضریب همبستگی 579/0 و سطح معناداری 000/0 رابطهای مستقیم و معنادار وجود دارد و میتوان در سطح اطمینان 99 درصد مطرح نمود که با افزایش و تقویت عملکرد شورایاران محلی، میزان مشارکت شهروندان در فعالیتهای مرتبط با مدیریت شهری نیز افزایش خواهد یافت. بررسی میزان تاثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته با استفاده از آزمون رگرسیون چندگانه توام نیز نشان میدهد که حدود 52% تغییرات واریانس متغیر وابسته (مشارکت شهروندان) از متغیرهای مستقل مختلف (شاخصهای ارزیابی عملکرد شورایاریهای محلهای) تبیین و توجیه میشود که بر اساس نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نسبت متوسط واریانس رگرسیون به متوسط واریانس باقیمانده (F) برابر 46/68 و دارای سطح معنیداری (sig = 0.000) است و معنی دار بودن رگرسیون را در سطح 99 درصد تایید میکند.کلیدواژه ها
شورایاران محلی, مدیریت شهری محله محور, مشارکت, شهر گرگاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.