تاثیر مخلوط اسانس گیاهان دارویی سیر و آویشن بعد از دوره محدودیت غذایی بر عملکرد، سرعت رشد و جمعیت میکروبی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-20-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه ولی پوریان

گروه علوم طیور دانشکده کشاورزی دانشگاع تربیت مدرس

فرید شریعتمداری

گروه علوم طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

محمد امیر کریمی ترشیزی

دانشیار گروه غلوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

این مطالعه به  سرعت، منظور بررسی اثر مخلوط اسانس گیاهان دارویی سیر و آویشن بعد از اعمال محدودیت غذایی بر عملکرد رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه قطعه جوجه 336  های گوشتی با استفاده از تعداد گوشتی یک  در 308  روزه سویه راس قالب طرح کاملا تصادفی به . قطعه پرنده در هر تکرار انجام گرفت 14 ) با شش تیمار، چهار تکرار و 2×3(  روش فاکتوریل  درصد محدودیت) و سه نوع افزودنی محرک رشد (بدون 10 فاکتورها شامل دو سطح محدودیت غذایی (بدون محدودیت و افزودنی، آنتی روزگی به 18  بیوتیک و مخلوط اسانسهای سیر و آویشن) بودند. نتایج نشان داد وزن بدن طور معنی داری تحت P 0/05( تاثیر محدودیت غذایی کاهش یافت < .) محدودیت غذایی، افزودنی های خوراکی و اثر متقابل آن ها تاثیری بر شاخصهای عملکردی نداشت. افزودن مخلوط اسانسها باعث کاهش معنا P 0/05(  دار تلفات گردید < .) سرعت رشد نسبی تحت تاثیر محدودیت غذایی وآثار متقابل محدودیت غذایی و افزودنیها به P 0/05(  طور معنیداری بالاتر بود < .) تیمار های آزمایشی نتوانستند هزینه خوراک برای تولید یک کیلوگرم وزن زنده را تحت تاثیر قرار دهند. جمعیت اشریشیا کلای و کل باکتری های P 0/05(  روزگی تحت تاثیر محدودیت غذایی کاهش یافت 18 هوازی ایلئوم در < .) افزودن مخلوط اسانسها اثر معناداری بر کاهش جمعیت اشریشیاکلای و کل باکتری P 0/05(  های هوازی و افزایش جمعیت باکتریهای اسیدلاکتیک داشت < .) با توجه به  استفاده از مخلوط اسانس گیاهان دارویی سیر و آویشن در تغذیه جوجه ، نتایج حاصل های مواجه با محدودیت غذایی می تواند سرعت رشد جبرانی را افزایش دهد. استفاده از مخلوط اسانسهای سیر و آویشن در این پرندگان، تلفات را به طور چشم گیری کاهش، و جمعیت میکروبی ایلئوم را بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

آویشن, جمعیت میکروبی ایلئوم, جوجه گوشتی, سیر, عملکرد, محدودیت غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.