تاثیر بیوچار محصول فرعی پسته بر فراسنجه های تخمیر برون تنی شکمبه ای و عملکرد میش های شیرده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-20-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم میرحیدری

دانشجوی سابق دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

نورمحمد تربتی نژاد

هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، تخصص: تغذیه دام

سعید حسنی

عضو هیئت علمی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، تخصص: ژنتیک و اصلاح نژاد دام/ ژنتیک کمی/ ژنتیک کمی/ انتخاب ژنومی/ آمیخته-گری در گاوهای شیری/ اصلاح نژاد گوسفند/ به کارگیری آمار در تحقیقات علوم دامی

پیروز شاکری

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان/ متابولیت های ثانویه در تغذیه نشخوارکنندگان/ عصاره ها و اسانس های روغنی

چکیده

به منظوربررسیتاثیر افزودن بیوچار محصول فرعی پسته به جیره میش های شیرده، دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول، تاثیر افزودن سطوح صفر، 5/0، یک و 5/1 درصد از بیوچار محصول فرعی پسته به جیره پایه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار بر فراسنجه های تخمیر شکمبه پس از 24 ساعت انکوباسیون بررسی شد. در آزمایش دوم با افزودن سطح مطلوب بیوچار تعیین شده در آزمایش اول به جیره میش های شیرده، تاثیر آن بر عملکرد شیردهی و قابلیت هضم خوراک بررسی شد. در این آزمایش از هشت راس میش شیرده نژاد کرمانی زایش دوم در اوایل شیردهی در قالب یک طرحمربع لاتین چرخشی طی دو دوره 21 روزه استفاده شد. با افزایش سطح بیوچار در جیره ها تولید متان و غلظت نیتروژن آمونیاکی کاهش خطی نشان دادند (01/0P< ) و pH به صورت خطی افزایش (01/0P< ) یافت. هم چنین با افزودن یک درصد بیوچار به جیره میش های شیرده تولید شیر، غلظت گلوکز خون و قابلیت هضم ماده خشک نسبت به جیره شاهد افزایش (05/0P< ) و غلظت نیتروژن اوره ای خون کاهش (05/0P< ) یافت. به طورکلی افزودن سطح یک درصد بیوچار محصول فرعی پسته به جیره میش های شیرده می تواند سبب بهبود تولید شیر و قابلیت هضم ماده خشک شود.

کلیدواژه ها

بیوچار, تخمیر, متان, محصول فرعی پسته, میش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.