بررسی نقش مراکز بهداشتی و درمانی در کاهش اثرات بلایای طبیعی با رویکرد پدافند غیرعامل مطالعه موردی: شهرستان بانه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
- کد COI اختصاصی: TGCE03_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 805
نویسندگان
استاد دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد آمایش منطقه ای، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه تبریز
چکیده
بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه با اثرات مخرب و ویرانگری که به جای می گذارند، عمدتا توانایی یک جامعه را در تامین نیازها و تقاضاهای مراقبت های سلامتی از بین می برد. یکی از نیازهای اساسی و اولیه انسانها در شرایط اضطراری، نیازهای بهداشتی و درمانی است. در هنگام وقوع حوادث و بلایا نقش بیمارستانها و مراکز بهداشتی، درمانی بسیار حساس بوده و جزء اولین واحدهایی هستند که ارائه خدمات بهداشتی- درمانی سریع، بهینه و به موقع باید صورت گیرد. هدف این پژوهش، بررسی نقش مراکز بهداشتی و درمانی در کاهش اثرات مخاطرات طبیعی با تاکید بر زلزله با رویکرد پدافند غیرعامل در شهرستان بانه می باشد. برای این منظور در این پژوهش به شناخت وضع موجود مراکز بهداشتی درمانی این شهرستان و برآورد گنجایش این مراکز برای پاسخ گویی به بحران در صورت وقوع آن اقدام می شود. شهرستان بانه از جمله شهرهایی است که به علت قرار گیری در مجاورت زون زا گرس و وجود گسل های معروف پیرانشهر و کاشانه در پهنه با خطر نسبی نسبتا بالایی واقع شده است که می تواند در صورت وقوع زلزله خسارات زیادی به بار آورد. پژوهش حاضر از نوع تحلیلی - توصیفی و کاربردی می باشد. برای این منظور پس از مطالعات کتابخانه ای، نقشه های پراکنش مراکز بهداشتی- درمانی در شهرستان بانه در محیط ArcGIS ترسیم شدند و به تحلیل ظرفیت و گنجایش آنها در مواقع وقوع بحران و بلایا در شهرستان بانه اقدام شد. نتایج نشان داد تناسبی بین پراکنش مراکز بهداشتی و درمانی با میزان جمعیت شهرستان بانه وجود ندارد.کلیدواژه ها
مراکز بهداشتی، مراکز درمانی، بلایای طبیعی، پدافند غیرعامل، شهرستان بانهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.