حسابداری و آیین رفتار حرفه ای حسابداری از نگاه قرآن کریم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی حسابداری ارزشی
  • کد COI اختصاصی: NACCO01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن تنانی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم اقتصادی

علی احدی

کارمند دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

حسابداری یک دانش اجتماعی است که از علم اقتصاد نشات گرفته است. این دانش که در حال حاضر مورد استفاده کشورهای جهان می باشد، پرورده فکر صاحبنظران جهان غرب بوده و ریشه در اقتصاد سرمایه داری آنان دارد اما تفاوتهای اساسی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ایدئولوژیکی میان جهان اسلام و جهان غرب باعث برخی ناکارآمدیهای این دانش در کشورهای اسلامی شده و نیازهای این جوامع را بطور کامل برآورده نمی کند چرا که استانداردهای حسابداری که توسط غربی ها تعریف و تدوین شده، بوسیله اندیشمندان کشورهای اسلامی بدون کم و زیاد ترجمه و در اختیار حسابداران و استفاده کنندگان از این حرفه قرار داده شده است. در واقع به ترجمه این استانداردها بسنده شده ولی واقعیت این است که اجرای برخی از آنها در جوامع اسلامی غیر ممکن می باشد. این تفاوتها و ناسازگاریها باعث شده که مسئله بومی سازی استانداردهای حسابداری در زمره اهم فعالیتهای عده ای از اندیشمندان رشته حسابداری قرار گرفته و آنها را بر آن داشته تا موضوع حسابداری اسلامی را مطرح نموده و مقالاتی نیز در این زمینه ارایه نمایند.

کلیدواژه ها

حسابهای پرداختنی. اسنادپرداختنی. چرخه حسابداری. بیطرفی و استقلال. درستکاری. منافع جامعه. افشا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.