بررسی ارتباط میان فعالیت بدنی و شاخص های آنتروپومتریکی در دانشجویان دانشکده تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبائی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: SHTHCONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کوشکستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی

محسن پروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

سهراب رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

مقدمه: شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می دهد فعالیت ورزشی از ایمن ترین و کم هزینه ترین روش ها برای بهبود وضعیت ترکیب بدنی افراد می باشد. امروزه تغییر سبک زندگی به سمت یکجانشینی و بی تحرکی باعث کاهش میزان فعالیت بدنی افراد جامعه شده است. هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط میان فعالیت بدنی و شاخص های آنتروپومتریک در دانشجویان رشته ی تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبایی می باشد.روش شناسی: مطالعه ی حاضر از نوع همبستگی همراه با پرسشنامه بود. جامعه آماری این پژوهش 68 نفر از دانشجویان رشته تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبائی بودند. ابتدا داده ها ازطریق پرسشنامه دموگرافیک جمع آوری و ثبت گردید. همچنین میزان فعالیت بدنی دانشجویان از طریق پرسشنامه IPAQ محاسبه شد، سپس ترکیب بدنی دانشجویان با استفاده از دستگاه بادی کامپوزیشن omron مدل bf511 اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS ورژن 21 استفاده گردید.یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از همبستگی مثبت و معنی دار میان سطح فعالیت بدنی با توده عضلانی و عدم ارتباط سطح فعالیت بدنی با دیگر شاخص های ترکیب بدنی ( چربی زیرپوستی و چربی احشایی بود P> 0.05نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان بیان کرد که افزایش سطح فعالیت بدنی می تواند به عنوان یک راهکار مناسب جهت بهبود تناسب اندام در دانشجویان در نظر گرفته شود که این مسئله می تواند مزایای فیزیولوژیکی بسیاری را در سلامت افراد به همراه داشته باشد.لذا برنامه های مستمر تفریحی_ فیزیکی برای افزایش فعالیت دانشجویان ارشد یک راهکار مناسب جهت تحقق اهداف سلامت میباشد.

کلیدواژه ها

ترکیب بدن، پرسشنامه، کیفیت زندگی، IPAQ، توده عضلانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.