خودکارآمدی وبی: مفهوم سازی وزمینه شناسی درادبیات وب پژوهی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کشاورز

استادیارگروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهیدبهشتی تهران ایران

چکیده

مقاله حاضر در صدد مفهوم سازی خودکارآمدی به عنوان یکی از سازه های مهم روانشناختی است که بیش از سی سال پیش از سوی برجسته ترین و پراستنادترین روانشناس زنده دنیا یعنی آلبرت بندورا ارائه شده و در طی سالیان مورد آزمون و تایید بسیاری از پژوهشگران در رشته های گوناگون و به تازگی در محیط وب قرار گرفته است. این مفهوم، متاسفانه در ادبیات وب پژوهی بویژه در زبان فارسی مورد عنایت کافی قرار نگرفته است. این در حالی است که بسیاری از زمینه های آموزشی و کاربردی وب به رفتار انسانی مربوط و مشروط است. حوزه هایی مانند آموزش و مهارت های جستجوی اطلاعات ، پذیرش و کاربرد فناوری، آموزش و پژوهش، سازماندهی و بازیابی اطلاعات در محیط وب به رفتارهای فردی کاربران وابستگی زیادی داشته و متاثر از میزان خودکارآمدی است. در مقاله حاضر برخی از مهم ترین و مربوط ترین انواع خودکارآمدی و بی مانند خودکارآمدی فناوری اطلاعات، خودکارآمدی رایانه ای، خودکارآمدی اینترنتی، خودکارآمدی آموزشی، خودکارآمدی پژوهشی، خودکارآمدی سواد اطلاعاتی، خودکارآمدی جستجوی اطلاعات وب معرفی شده اند.

کلیدواژه ها

خودکارآمدی، خودکارآمدی وبی، وب پژوهی، نظریه شناختی- اجتماعی، رفتار انسانی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.