نقش خودکارآمدی تحصیلی در تمایز گذاری دانشجویان با بهزیستی ذهنی بالا و پایین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF07_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید حسنی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

آرش شهبازیان خونیق

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

علی اصغر محمدیان قریبه

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

بهزیستی ذهنی یکی از سازه های مهم بهداشت روان است که شناسایی عوامل تاثیرگذار در آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش خودکارآمدی تحصیلی به عنوان پیشبین بهزیستی ذهنی دانشجویان انجام شد. روش پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی 1397-98 بود که 421 نفر از آنها با روش نمونه گیری خوشهای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی ذهنی وارویک- ادینبورگ )WEMWBS( و خودکارآمدی تحصیلی پاتریک و همکاران )1997( استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل تشخیصی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج آزمون تحلیل تشخیصی نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی دارای توان تمایزگذاری بین دو گروه از دانشجویان با بهزیستی ذهنی بالا و پایین بود .)P< 0/05( همچنین، نتایج طبقه بندی دانشجویان در گروه های با بهزیستی ذهنی بالا و پایین بر اساس تابع تشخیص نشان داد که اکثر دانشجویان با بهزیستی ذهنی باال و پایین با باالترین درصد تشخیص )92%/5( به درستی از همدیگر متمایز شده اند. خودکارآمدی تحصیلی تعیین کننده مهمی در تمایزگذاری بین دانشجویان با بهزیستی ذهنی بالا و پایین است. بنابراین، در برنامه های آموزشی و پژوهشی برای افزایش بهزیستی ذهنی دانشجویان باید به خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان توجه ویژه داشت.

کلیدواژه ها

بهزیستی ذهنی، خودکارآمدی تحصیلی، دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.