بررسی اثربخشی زوج درمانی کوتاه مدت به شیوه خود تنظیمی بر کاهش دلزدگی زناشویی زوجین در آستانه طلاق

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF07_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سادات متولی

کارشناسی ارشدمشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحدقاینات

مجید پاکدامن

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحدقاینات

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی زوج درمانی کوتاه مدت به شیوه خود تنظیمی بر کاهش دلزدگی زناشویی زوجین در آستانه طلاق انجام شد. پژوهش حاضر یک مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه زوجین متقاضی طلاق در دادگاه قاین در سال 1395 تشکیل دادند؛ و نمونه پژوهش شامل 20 زوج 40) نفر) که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی 10) زوج) و کنترل 10) زوج) قرار گرفتند. پرسشنامه هایی که جهت جمع آوری اطلاعات از گروه نمونه در نظر گرفته شدند عبارت بودند از: مقیاس دلزدگی زناشویی .(CMB) زوجین گروه آزمایش طی 8 جلسه زوج درمانی به روش خودتنظیمی را دریافت نمودند در حالی که زوجین گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل کوواریانس به کمک نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد در مرحله پس آزمون، میانگین نمرات دلزدگی زناشویی زوجین در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی داری کاهش یافت .( P< 0/01) این نتایج در پیگیری 1 ماهه نیز تایید شد. بنابراین، زوج درمانی به شیوه خودتنظیمی در بهبود دلزدگی زناشویی زوجین موثر است.

کلیدواژه ها

زوج درمانی کوتاه مدت به شیوه خود تنظیمی، دلزدگی زناشویی، زوجین در آستانه طلاق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.