بررسی روش های کاهش تبخیر و نحوه برآورد تبخیر از سطح خاک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF03_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین لکزائیان پور

دانشجوی دکترای آبیاری وزهکشی دانشگاه زابل.معاون تامین آب و آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان

فریبرز عباسی

استاد پژوهش موسسهء تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

مریم رستمی

دانشجوی دکترای مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

عبدالا حدریکی

دانشجوی دکترای حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی چابهار، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان

چکیده

در نواحی خشک و نیمه خشک بخش قابل توجهی از بارندگی بر اثر تبخیر تلف می شود. تبخیر از سطح خاک بخش عمده ای از بیلان آب بوده و به ویژه در نواحی خشک، اراضی بایر و دیمزارها می توان آن را عمدهترین جزء در بیلان آب دانست. تبخیر از سطح خاک یکی از اجزاء مهم چرخه آب خصوصا در نواحی خشک و نیمه خشک است. تبخیر در این مناطق از دو جنبه حائز اهمیت است، اول اینکه سهم عمده در هدرروی آب ازخاک داشته و ثانیا نقش زیاد در شور شدن خاک سطحی در این مناطق دارد. بنابراین استفاده از روش های دقیق تر جهت برآورد تبخیر در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار است . یکی از رایج ترین روش هایمحاسبه تبخیر، استفاده از ضرایب پیشنهادی فائو ( FAO ) در نشریه شماره 56 برای تبدیل تبخیر از سطح تشتک به تبخیر از سطح خاک لخت ( K ) می باشد. برای کاهش تبخیر از سطح خاک روش های مختلفی مطرح گردیده است . در این تحقیق روش های گوناگون کاهش تبخیر از سطح خاک نظیر : عدم خاک ورزی، استفاده از مالچ های نفتی، مالچ های کاغذ و پلاستیک، مالچ های لاتکس، قیر یا روغن و استفاده از هیدروپلاس, مورد بررسی قرار می گیرند و همچنین بعضی از روش های برآورد و تخمین مقدار تبخیر از سطح خاک نیز مطرح می شوند.

کلیدواژه ها

تبخیر از سطح خاک، هیدروپلاس، بیلان آب، تعرق، غیراشباع، تجمع املاح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.