تاملی بر مطالعات آینده نگاری در نظام آموزشی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF04_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره رهسپار

دانشجوی کارشناسی ارشد، تحقیقات آموزشی دانشگاه تهران،

کیوان صالحی

استادیار، سنجش آموزش، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران،

چکیده

تمهید زمینه مناسب برای برپایی تمدن نوین اسلامی ایرانی و تسهیل حرکت در راستای تحقق مرجعیت علمی کشور ایران در منطقه و جهان که از سیاست های کلان به شمار می رود، در گرو توسعه مطالعات آینده پژوهانه است. به دلیل فقدان مطالعه کافی مبتنی بر رویکرد آینده پژوهی در حوزه آموزش و پرورش، در این مطالعه تلاش گردیده است تا به بررسی مطالعات آینده نگاری در نظام آموزش و پرورش، پرداخته شده و برپایه آن، راهکارهایی ارائه شود. بدین منظور در این مطالعه اسنادی، از اسناد موسسات آموزشی معتبر دنیا شامل اسناد یونسکو، OECD ، knowledgeworks ، EdTech Update و پایان نامه ها و مقاله های ایرانی با رویکرد آینده پژوهی در آموزش، استفاده شده است. یافته ها حاکی از آن است که مطالعات آینده پژوهانه در حیطه آموزش و پرورش در کشورهای پیشرو، روند رو به رشد فزایندهای در پیش گرفته است و در مقابل کیفیت و کمیت این قبیل مطالعات در کشور ایران، بسیار ناچیز و اندک است و توسعه و به کارگیری این نوع از مطالعات در نظام آموزشی، ضرورتی انکارناپذیر دارد.

کلیدواژه ها

آینده پژوهی، تمدن نوین اسلامی ایرانی، روندهای آموزشی، مدارس آینده؛ نظام آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.