بررسی نقش هیدروکلوئید بتاگلوکان و کربوکسی متیل سلولز در کاهش کپک زدگی کیک اسفنجی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO03_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا علیزاده

گروه مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

فریبرز ناهیدی

گروه مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

چکیده

در سال های اخیر به دلیل افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه سلامتی و تغذیه، به منظور جلب رضایت مصرف کنندگان، ماده ی غذایی علاوه بر ویژگی های حسی مطلوب باید دارای شرایط تغذیه ای مناسب باشد تا در رژیم های غذایی افراد جای گیرد. بنابراین انجام تحقیقات و سرمایه گذاری در این زمینه جهت رسیدن به کیفیت مطلوب و تولید محصولات جدید با ماندگاری بالا لازم است. کاربرد هیدروکلوئیدها در فرمولاسیون انواع کیک به اهداف مختلف از جمله به عنوان جایگزین چربی و همچنین برای افزایش ماندگاری محصول مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق کیک اسفنجی با نسبت های مختلف کربوکسی متیل سلولز (0/15، 0/7 و 1/3 درصد) و بتاگلوکان (1، 1/5 و 2 درصد) تولید شد و سپس آزمون های تعیین رنگ و تخلخل، حجم، فعالیت آبی، آزمون میکروبی، بافت سنجی، مقدار رطوبت و آزمون حسی در روزهای صفر، 30 و 60 نگهداری روی نمونه های کیک تولیدی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که سطوح مختلف جایگزینی کربوکسی متیل سلولز و بتاگلوکان در فرمولاسیون کیک اسفنجی کلیه خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی را تحت تاثیر قرار داد (p ≤0/05). در طول دوره نگهداری در هیچ کدام از نمونه های حاوی هیدروکلوئید رشد کپک مشاهده نشد و شمارش کلی میکروارگانیسم ها نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. از نظر خصوصیات بافتی بیشینه ی نیرو در فرمولاسیون 0/7 کربوکسی متیل سلولو و 2 درصد بتاگلوکان مشاهده گردید که اختلاف آماری معنی داری با فرمولاسیون های دیگر داشت. از نظر ویژگی های حسی، محصول تولید شده با کربوکسی متیل سلولز و درصد بتاگلوکان از پذیرش بالایی برخوردار بود.

کلیدواژه ها

بتاگلوکان، کربوکسی متیل سلولز، کیک اسفنجی، مدت زمان نگهداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.