بررسی مقدار کلروفیل و تغییرات بیوشیمیایی گیاه کلزا رقم هایولا 401 در طی یک دوره رویشی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO03_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده السادات رضایی زاد

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

آتنا غلامی

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

چکیده

این پژوهش بر روی گیاه کلزا در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلدانی طی سال زراعی 1392 اجرا گردید. در این آزمایش کلروفیل b, a، کل، نسبت کلروفیل a به کل، قندهای محلول، آرژینین، اسیدهای آمینه در تمام مراحل رشدی گیاه کلزا اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان کلروفیل a مربوط به مرحله رشدی برگ غنچه دهی بود. همچنین بیشترین میزان کلروفیل b مربوط به برگ مرحله غنچه دهی بود که از لحاظ آماری مقدار آن با مراحل رشدی مرحله برگ چهاربرگی، برگ گلدهی و برگ دانه دهی اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین میزان کلروفیل کل مربوط به مرحله رشدی برگ غنچه دهی بود که البته از لحاظ آماری با مراحل برگ دانه دهی، برگ گلدهی و برگ چهاربرگی گیاه کلزا اختلاف معنی داری نداشتند. بیشترین میزان کلروفیل a به کل مربوط به برگ مرحله چهار برگی بود که از لحاظ آماری با بقیه مراحل رشدی اختلاف معنی یداری نداشت. بیشترین مقدار قند محلول مربوط به مرحله رشدی دانه نارس بوده که از لحاظ آماری با مرحله رشدی دانه رسیده و گل اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین مقدار اسید آمینه استخراجی مربوط به مرحله رشدی گل گل بود که البته از لحاظ آماری با مرحله دانه رست اختلاف معنی داری نداشت. بیشترین مقدار آرژینین استخراجی مربوط به مرحله رشدی دانه نارس بود که از لحاظ آماری با مراحل رشدی دانه رست، برگ دوبرگی، برگ غنچه دهی و گل اختلاف معنی داری نداشت.

کلیدواژه ها

اسیدهای آمینه، قندهای محلول، کلروفیل، کلزا، مراحل رشدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.