اثر بربرین هیدروکلراید بر اختلالات حافظه و یادگیری موش های صحرایی معتاد به متامفتامین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO03_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز مصری پورعلویجه

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

غلامحسن واعظی

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

مهدی خاکساری

گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

فریبا یحیایی

گروه دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

چکیده

متامفتامین یا همان شیشه از جمله مواد مخدر صنعتی است که چند سالی است وارد بازار شده و بسیاری را به کام مرگ کشانده است. این ماده ی روانگردان و محرک، روی مکانیسم های مغز به صورت مستقیم تاثیر می گذارد. اعتیاد به متامفتامین با اختلالات عصبی و نقایص شناختی از جمله آسیب به حافظه و یادگیری همراه است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بربرین بر اختلالات حافظه و یادگیری ناشی از اعتیاد متامفتامین در موش صحرایی صورت گرفت. در این مطالعه، 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند که شامل: شاهد، دارای اعتیاد به متامفتامین، دارای اعتیاد به متامفتامین که در دوره سه هفته ای خروج، بربین هیدروکلراید را با دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم در روز دریافت کردند. دو گروه اعتیادی، متامفتامین را برای دو هفته با دوز 12 میلی گرم بر کیلوگرم در روز دریافت کرده بودند. سپس در پایان سه هفته ترک با آزمون های رفتاری ماز y و ماز آبی موریس مورد ارزیابی قرار گرفتند. دو هفته اعتیاد به مت آمفتامین، اختلال عملکرد شناختی حرکتی در موش ها ایجاد کرد و درمان سه هفته ای با بربرین هیدروکلراید سبب افزایش معنی داری در ماز y از جهت درصد ورود به بازوی ناشناخته و درصد تناوب حرکت نسبت به گروه فاقد درمان (p< 0/05) گردید. همچنین این گروه افزایش معنی داری در میزان تحرک و درصد زمان و فرکانس حرکت موش ها در محدوده سکو در روز پروب در ماز آبی موریس نسبت به گروه فاقد درمان نشان داد (p< 0/05). تجویز بربرین هیدروکلرید به مدت سه هفته در دوره ترک، باعث بهبود اختلال حافظه و یادگیری در معتادان متامفتامین می شود.

کلیدواژه ها

اعتیاد، متامفتامین، یادگیری، حافظه فضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.