استفاده از داده های مکانی داوطلبانه به منظور ارزیابی میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در طول سفرهای فعال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و پنجمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک و سومین کنفرانس مهندسی فناوری اطلاعات مکان
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT03_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین مولوی گنابادی

دانشجو کارشناسی ارشد سیستمهای اطلاعات مکانی – دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک – دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمد طالعی

دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک – دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مهدی فرنقی

دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک – دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

امروزه انتخاب سفرهای فعال شامل دوچرخه سواری و پیاده روی به عنوان حالت سفر برای تردد در محیط شهری رو به افزایش است. اقدام به انجام سفرهای فعال اگرچه مزایایی برای سالمتی به همراه دارد ولی حضور در محیط شهری سبب میشود دوچرخه سواران همواره در معرض آلودگی هوا قرار گیرند. مطالعات پیشین در این زمینه همواره با مشکل عدم وجود داده در مقیاس مکانی و همچنین پوشش مکانی بالا مواجه بودهاند. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ظهور داده های مکانی داوطلبانه، فرصتی برای انجام مطالعات در زمینه ارتباط حمل ونقل و سالمتی فراهم آورده است. در این تحقیق با استفاده از داده های دوچرخه سواری strava و نقشه آلودگی هوا به ارزیابی دقیق میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در طول یک سفر در شهر گالسکو پرداخته شده است. همچنین با در اختیار داشتن اطلاعات هدف سفرهای انجامشده، تاثیر هدف سفر بر میزان آلودگی استنشاق شده در یک سفر دوچرخهسواری محاسبهشده است. در ادامه با کشف الگو سفر برای هدفهای مختلف، سعی شده است تفاوت میان دو هدف در میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی کشف شود. در انتها مناطق پر ریسک که در اولویت بالایی برای بهبود زیرساختهای دوچرخه سواری قرار دارند شناساییشده و توصیه هایی برای تصمیم گیران در حوزه مدیریت شهری فراهم آورده است.

کلیدواژه ها

سفرهای فعال، اطلاعات مکانی داوطلبانه، آلودگی هوا، هدف سفر، strava

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.