پژوهش های ایران شناسی در روسیه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی میان رشته ای روسیه و شرق: تعامل در هنر روسیه، مسکو
  • کد COI اختصاصی: ICRTE01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس پناهی

گروه تاریخ، پژوهشکده گیلان شناسی، دانشگاه گیلان، ایران،

فرشته رحمانی نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد ایرانشناسی، دانشگاه گیلان، ایران.

چکیده

روسیه در زمینه مطالعات ایرانشناسی یکی از کشورهای مهم این حوزه است. عوامل متعدد سیاسی و اقتصادی موجب شده است تا روسها از سده هجدهم میلادی توجه ویژهای نسبت به ایران داشته باشند. این عوامل و اهداف به طور مستقیم بر گسترش مطالعات ایرانشناسی در روسیه تاثیرگذار بوده است. پس از انقلاب اکتبر روسیه، بررسی و مطالعه تاریخ کشورهای خاور نزدیک و میانه، به ویژه ایران، وارد مرحله جدیدی شد. افزوده شدن مسائل ایدئولوژیک نقش مهمی بر شتاب مسائل و مطالعات ایرانشناسی در دوره حکومت شوروی داشت. پس از فروپاشی شوروی در دوره روسیه مدرن، ایرانشناسی وارد مرحله نوینی شده است که یکی از مهمترین ویژگیهای آن، تاکید بر مطالعات علمی در این حوزه است. امروزه مطالعات ایرانپژوهی علاوه بر مراکز قدیمی مطالعات ایرانی مانند سنپترزبورگ، در مراکز و موسسات گوناگون مورد بررسی و پژوهش قرار میگیرد و دانشمندان بسیاری به مطالعه در حوزه زبان، ادبیات و تاریخ فرهنگ ایران میپردازند که این امر نشان از اهمیت و جایگاه مهم ایرانشناسی در روسیه دارد. بررسی این آثار و شناخت مطالعات ایرانی علاوه بر آنکه میتواند نقش مهمی در گسترش روابط فرهنگی دو کشور داشته باشد، موجب نزدیکی پژوهشگران این حوزه در روسیه و ایران شود. روش پژوهش در مطالعه حاضر با تکیه بر روش تاریخی و پژوهش توصیفی- تحلیلی با تمرکز بر پژوهشهایی که محققان ایرانپژوه روسی انجام دادهاند، صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

ایران شناسی؛ روسیه، ایران؛ مراکز ایران شناسی؛ شرق شناسان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.