بررسی تاثیر میراگر MR در کنترل نیمه فعال پاسخ لرزه ایی سازه ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی سازه
  • کد COI اختصاصی: ISSEE04_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد باصر

دانشجو دکتری عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران

رضا نجمی آزاد

هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای، آموزشکده فنی سراب، سراب، ایران

سید حسین موسویان

هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای، آموزشکده فنی سراب، سراب، ایران

سعید یوسفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد عمران زلزله، دانشگاه سراج، اردبیل، ایران

چکیده

امروزه حفظ عملکرد سازه و امنیت آن در برابر حوادث طبیعی نظیر زلزله و باد شدید از دغدغه های بزرگ مهندسین است این امر با روند بلند مرتبه سازی و ساخت و ساز در مناطق لرزه خیز اهمیت فوق العاده ای پیدا کرده است. به همین دلیل در سال های اخیر تحقیقات زیادی در مورد کنترل لرزه ای سازه ها انجام شده است. در این میان سیستم های کنترل نیمه فعال را می توان شکل تکامل یافته سیستم های سازه ای نوین دانست که هوشمندند و بر تغییرات بارهای دینامیکی وارده قابل انطباق می باشند. این سیستم ها دارای خواص مکانیکی سختی و میرایی متغیر می باشد که در هر لحظه با توجه به پاسخ خروجی سازه قابل کنترل هستند.در این پژوهش هدف طراحی یک سیستم کنترل نیمه فعال برای مدل های سازه ای با استفاده از میراگر MR و یک کنترل کننده پارامترهای میراگر می باشد. بنابراین مدل های سازه ای مجهز به میراگرهای MR مدل سازی شده و کنترل گر فازی برای کنترل آن به کار گرفته می شود که به منظور کنترل موثر از توابع عضویت و قوانین فازی مختلف استفاده می شود. نتایج نشان می دهد که استفاده از میراگر MR برای شتاب نگاشت های با محتوای فرکانسی متفاوت موجب کاهش در پاسخ تغییرمکانی سازه و بهبود عملکرد لرزه ای سازه می شود و عملکرد سیستم کنترل نیمه تحت تاثیر موقعیت قرارگیری میراگر MR بوده و قرارگیری میراگر در طبقات بالاتر سبب کاهش بیشتر در پاسخ های سازه می شود. همچنین عملکرد سیستم کنترل نیمه فعال و میراگر MR تحت تاثیر پارامترهای کنترل گر فازی می باشد

کلیدواژه ها

میراگر MRپاسخ سازه ها، کنترل سازه، کنترل نیمه فعال.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.