بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره متانولی و آبی برگ درمنه خزری (Artemisia annua) منطقه قاسم آباد علیا استان گیلان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی گیاهان داروییی،کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT02_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی کیابی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

پروانه راهداری

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

نیلوفر رادگودرزی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

در سال های اخیر توجه بیشتری به داروهای مشتق شده از گیاهان معطوف شده است. تاکنون ترکیبات متنوعی از گیاهان به دست آمده است که طیف وسیعی از اثرات درمانی را پوشش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره ها متانولی و آبی برگ درمنه خزری منطقه قاسم آباد علیا استان گیلان می باشد. به این منظور سرشاخه های هوایی گیاه از منطقه جمع آوری و خشک گردید سپس استخراج عصاره توسط دستگاه سوکسله انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش 2 و 2 دی فنیل-1، پیکریل هیدرازیل اندازه گیری شد. میزان فنل و فلاونوئید نمونه ها به ترتیب با استفاده از روش فولین سیوکالتیوورنگ سنجی مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد میکروبی عصاره ها به روش انتشار دیسک و چاهک در مقابل باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتلیس، سودوموناس آئروژنز، کلبسیلا پنومونیه و قارچ کاندیدا آلبیکنس انجام شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی ( که با میزان IC50 بیان می شود) از 81/35±0/4 تا 55/42±0/8 به ترتیب در عصاره های آبی و متانولی متغییر بود. محتوی فنول تام در محدوده ی 18/08 ± 0/7 (عصاره آبی) و )122/12±0/2عصاره الکلی)میلی گرم در گالیک اسید در گرم عصاره، تعیین شد. میزان فنلاوونوئید برابر با 81/73 ±0/3 (میلی گرم کوئرستین بر گرم ماده خشک) در عصاره آبی و 95/51 ±0/1 میلی گرم کوئرستین برگرم ماده خشک در عصاره الکلی بود. همچنین آزمون های ضد میکروبی نشان داد که عصاره آبی فعالیت ضد میکروبی بالاتری در مقایسه با عصاره ی متانولی داشت. فعالیت ضد باکتریایی تمام عصاره ها بر علیه باکتری های گرم مثبت به استثنای سودوموناس ائروجینوزا از باکتری های گرم منفی بیشتر بوده است. در مجموع می توان گفت ترکیبات گیاه درمنه خزری می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در غذا و یا فراورده های دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

درمنه خزری- فعالیت آنتی اکسیدانی- فعالیت ضد میکروبی- فنول- فلاونوئید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.