اثر تیمارهای مختلف برای شکست خواب بذر گون اسپرسی (Astragalus brevidens Freyn & Sint)

- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی زیست شناسی دانشگاه پیام نور
- کد COI اختصاصی: BCPNU03_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 497
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ۱۹۳۹۵-۴۶۹۷ تهران، ایران
گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ۱۹۳۹۵-۴۶۹۷ تهران، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده
گون اسپرسی(( Astragalus brevidens Freyn & Sint از خانواده Fabaceae یکی از خوش خوراکترین گیاهان مرتعی بوده و ازنظر تولید علوفه از اهمیت زیادی برخوردار است. به منظور بررسی مشکلات جوانه زنی این گونه،آزمایشی درقالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 3 تکرار انجام شد. در این پژوهش، تاثیر خراش دهی مکانیکی، تیمار سرمای مرطوب و خشک 15 روزه و تیمار اسید جیبرلیک(250 و (ppm 500 بر درصد و سرعت جوانه زنی بررسی گردید. خراش دهی با سنباده توانست به طور معنی داری درصد جوانه زنی و نیز سرعت جوانه زنی را نسبت به تیمار شاهد افزایش دهد.سرمادهی مرطوب به مدت 15 روز هم توانست تغییر معنی داری دردرصد جوانه زنی ایجاد نماید. دیگر تیمارها تاثیر مثبتی بر افزایش جوانه زنی نداشتند. خراش دهی از طریق نازک کردن پوسته و تسریع در جذب آب و همچنین سرمادهی از طریق برطرف نمودن موانع فیزیولوژیکی جوانه زنی منجر به برطرف کردن خواب بذر و افزایش درصد جوانه زنی شده اند. بنابراین احتمالا بذرهای این گیاه دارای هردونوع خواب فیزیکی و فیزیولوژیکی می است و ادغام دو روش تیمار مذکور بتواند اثر قابل ملاحظه تری بر افزایش درصد جوانه زنی داشته باشدکلیدواژه ها
A. brevidens، جوانه زنی دانه،خراش دهی، سرمادهیمقالات مرتبط جدید
- لوسمی (سرطان خون)، سرطان پستانوبیان بیومارکرها درخون
- بررسی اقلیم سهند با محوریت بررسی مطالعات رخساره شناسی آتشفشان سهند
- ارزیابی چالش های حقوقی پیرامون مشکلات زیستی سهند با محوریت انتقال میان حوضه ای آب
- Magmatism types and economic deposits of the Sahand volcano
- فرهنگ ، هنر، مذهب ، زبان شناسی ، آداب و رسوم اقوام سهند
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.