اثر هورمون کینتین و جیبرلین بر جوانه زنی بذر جعفری در شرایط نور و تاریکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی زیست شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: BCPNU03_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا هاشمی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد،ایران

فرشته محمدحسنی جور

مربی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نوربم ایران

چکیده

بذر اغلب گونه های دارویی به جهت سازگاری اکولوژی با شرایط محیطی دارای انواع خواب می باشد. بنابراین شناخت عوامل اکوفیزیولوژیکی موثر بر خواب و ایجاد شرایط بهینه برای جوانه زنی بذر جهت تولید و پرورش گیاهان یک امر ضروری است. بمنظور بررسی تاثیر هورمون های جیبرلیک و کینتین اسید بر درصد جوانه زنی گیاه جعفری در شرایط نور وتاریکی آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. در این آزمایش پرایمینگ با جیبرلیک اسید و کینتین در دو سطح 2 و 10 پی پی ام به مدت 24 ساعت مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که اثر تیمارهای 2 و 10 پی پی ام جیبرلین و تاریکی بر تحریک جوانه زنی و شکستن خواب بذرها معنی دار بود، در حالیکه تیمار کینتین تغییر معنی داری نداشت. تیمارهای 10 پی پی ام جیبرلین و تاریکی بیشترین اثر مثبت را بر شکستن خواب و جوانه زنی بذر گیاه جعفری داشته اند.

کلیدواژه ها

کینتین، جیبرلین، جعفری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.