مروری بر سازگاری بیماران نارسایی قلبی بر اساس مدل سازگاری روی یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مهدوی پور

کارشناس ارشدپرستاری ، دانشکده پرستاری ، علوم پزشکی کاشان، ایران

چکیده

مقدمه : بیماری نارسایی قلبی یکی از چالش های مهم سیستم های مراقبت بهداشتی محسوب می شوند.یکی از اجزای اصلی مدل های مراقبتی در بیماری نارسایی قلبی ، مشارکت بیمار می باشد. در همین راستا، الگوی سازگاری روی (RAM) یکی از معروف ترین و پرکاربردترین الگوهای پرستاری است که به طور خاص به موضوع سازگاری توجه کرده است. هدف از تدوین این مقاله، مروری بر سازگاری بیماران نارسایی قلبی بر اساس مدل سازگاری روی می باشد.روش کار: مطالعه به صورت مروری انجام شد.جهت یافتن مقالات از پایگاه های SID ,PubMedوGoogle scholarاستفاده شد.جستجوی مقالات اصیل در بازه زمانی 2000 -2016با کلید واژه های انگلیسی Roy ,adaptation model ,heart failure وکلیدواژه های فارسی روی,الگوی سازگاری ,نارسایی قلبی انجام شد. در جستجوی اولیه 20مقاله پیدا شد که از بین انها 6مقاله مربوط به موضوع,وارد مرور نهایی شد.یافته ها : همه ی یافته های مرور شده به تاثیر الگوی سازگاری روی بر بیماری نارسایی قلبی پرداخته بودند،اما دارای طرح های متنوعی بودند.در 4مطالعه برنامه اموزشی باعث افزایش کیفیت زندگی و بهبود سازگاری با بیماری نارسایی قلبی شده بود.در2مطالعه سازگاری روانی،بیماران نارسایی قلبی را مورد بررسی قرار داده بود و تنها در یک مطالعه تبعیت از رژیم غذایی را براساس مدل سازگاری روی مورد بررسی قرار داده بود.نتیجه گیری : الگوی سازگاری روی، بر ارتقا سازگاری متمرکز گردیده و سهم قابل توجهی در سلامتی و ارتقا کیفیت زندگی بیماران دارد. نتایج بیشتر مطالعات، بیانگر بهبود فعالیت های پرستاری، تمرکز، سازماندهی و هدایت افکار و اعمال پرستاران در مراقبت از بیماران قلبی- عروقی و افزایش پاسخ های سازگار در بیماران در هر چهار بعد الگوی سازگاری روی یعنی ابعاد فیزیولوژیک، درک از خود، ایفای نقش و وابستگی / استقلال، پس از مداخلات پرستاری بوده است.

کلیدواژه ها

الگوی سازگاری روی، مدل روی، بیماری نارسایی قلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.