برنامه ی مداخله ای ارگونومی مشارکتی با تاکید بر کاهش شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در شرکت فولاد مبارکه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش دوسالانه ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BEMED03_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید فرجی

سرپرست بهداشت حرفه ای، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، اصفهان، ایران

حسین مدرسی فر

مدیر HSE ، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، اصفهان، ایران

مهدی حاتمی

کارشناس بهداشت حرفه ای، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، اصفهان، ایران

ابوالقاسم خواجه گودرزی

ایمنی و بهداشت حرفه ای، مجتمع فولاد مبارکه، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: ارگونومی مشارکتی، مشارکت فعال تمام سازمان در توسعه و اجرای دانش ارگونومی است. رشد ارگونومی مشارکتی بیشتر در سازمانها و صنایعی رخ می دهد که به سطحی از آگاهی در اهمیت پیاده سازی آن در بین تمام افراد شاغل در واحدهای خود رسیده اند. اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار عمده ترین عامل از دست رفتن زمان کار، افزایش هزینه ها و آسیبهای نیروهای کار می باشد. این پروژه با هدف پیاده سازی برنامه ی مداخله ای ارگونومی مشارکتی با تاکید بر کاهش شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در شرکت فولاد مبارکه اصفهان در حال انجام است. روش اجرا این مطالعه به صورت تجربی و از نوع مداخله ای بوده که به منظور پیاده سازی ارگونومی در صنعت فولاد مبارکه اصفهان در حال انجام می باشد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای از میان واحدهای مختلف مجتمع بوده که جمعا 2348 نفر از افراد شاغل به صورت فعالانه در پروژه مشارکت ورزیده اند. مدت زمان در نظر گرفته برای این پروژه، 2 سال و آغاز آن از مهر ماه 96 می باشد. نتایج: کمیته ی راهبری متشکل از 30 نفر از متخصصین ایمنی و بهداشت شغلی تشکیل گردیده و بیش از 100 عدد از مشکلات ارگونومیک مهم موجود در صنعت با استفاده از روش کارگاه آینده شناسایی و استخراج شده اند. اقدامات اصلاحی لازم در ارتباط با هریک از این مشکلات پیش بینی گردیده اند. نتیجه گیری: طراحی اقدامات اصلاحی و اجرای برنامه های مداخله ای ارگونومیک از طریق مشارکت کارکنان می تواند روشی کارآمد برای حل این معضل به حساب می آید.

کلیدواژه ها

اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار، ارگونومی مشارکتی، صنعت فولاد، گروه های کاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.