بررسی اثر 8 هفته کینزیوتیپ و ورزش بر پایداری چنگش در زنان مونتاژکار یک صنعت تولیدی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش دوسالانه ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BEMED03_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اردودری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

فرزانه فدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احسان اله حبیبی

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

اکبر حسن زاده

مربی گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: تاثیر تمرینات ورزشی در پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی اندام های فوقانی، توجه محققان را به خود جلب کرده است. از سویی، در مونتاژکاران به دلیل اینکه قسمتی از بدن بارها و بارها بدون استراحت مورد استفاده قرار میگیرد، خطر ابتلا به این اختلالات افزایش می یابد. این مطالعه با هدف بررسی اثر هفته کینزیوتیپ و ورزش بر پایداری چنگش قدرتی زنان مونتاژکار یک صنعت تولیدی انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 50 کارگر زن شاغل در واحد مونتاژ یک صنعت تولیدی انجام شد. افراد به مدت هشت هفته و هر هفته دو بار به انجام ورزش و استفاده از کینزیوتیپ پرداختند. پایداری چنگش قدرتی قبل و بعد از مداخله توسط دستگاه دیناموتر و با مشخص کردن حداکثر زمانی بر حسب ثانیه که فرد قادر به ادامه یک سوم حداکثر انقباض ارادی بود، تعیین شد. نتایج: در مطالعه حاضر، میانگین پایداری چنگش بعد از مداخله در گروه ورزش و تیپ و نیز ورزش نسبت به قبل از مداخله افزایش معناداری یافت(P< 0،05). نتیجه گیری: میتوان نتیجه گیری کرد، انجام تمرینات ورزشی و نیز استفاده از نوار چسب های کینزیوتیپ ، موجب افزایش زمان پایداری چنگش خواهد شد.

کلیدواژه ها

پایداری، چنگش قدرتی، مونتاژکاران، ورزش، کینزیوتیپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.