بررسی ارتباط بین فعالیت فیزیکی و زمان واکنش در بزرگسالان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش دوسالانه ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BEMED03_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اردودری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احسان اله حبیبی

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: امروزه فعالیت بدنی به عنوان یک مبحث مهم در فیزیولوژی، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است [1]. زمان واکنش ساده، تشخیصی و انتخابی) یک عامل مهم در اجرای بسیاری از تکالیف حرکتی است که به زمان تحریک گیرنده های حسی بستگی دارد [2]۔ هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین فعالیت فیزیکی و زمان واکنش در بزرگسالان می باشد. روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی روی 82 نفر از کارمندان مرد، با شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. جهت تعیین فعالیت فیزیکی و زمان واکنش بترتیب از پرسشنامه بین المللی فعالیت فیزیکی(IPAQ) [3] و دستگاه زمان سنج واکنش [ع] استفاده شد. تحلیل اطلاعات با نرم افزار 20 SPSS و ضریب همبستگی پیرسون انجام و P0 / 05 value معنادار تلقی گردید. نتایج : در این مطالعه، بین زمان های واکنش و فعالیت فیزیکی با سن رابطه معناداری وجود داشت، درحالیکه بین زمان واکنش انتخابی و فعالیت فیزیکی با سابقه کار رابطه معناداری وجود نداشت. ضمنا، بین زمان واکنش ساده و فعالیت فیزیکی با شاخص توده بدنی (BMI) رابطه معناداری یافت شد ولی بین زمان واکنش تشخیصی و انتخابی با BMI رابطه معناداری حاصل نگردید. همچنین، در این مطالعه بین انواع زمان های واکنش با فعالیت فیزیکی رابطه معناداری بدست آمد. نتیجه گیری: طبق نتایج افزایش فعالیت فیزیکی موجب کاهش زمان واکنش میگردد. بنابراین برای کارکنانی که در مشاغل نیازمند زمان واکنش و دقت بالا مشغول بکار هستند توصیه می گردد، با افزایش فعالیت بدنی، سعی در کاهش زمان واکنش و نهایتا بهبود عملکرد شغلی گردد.

کلیدواژه ها

بزرگسالان، زمان واکنش، فعالیت بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.