بررسی شیوع و ارزیابی اختلالات اسکلتی – عضلانی با روش QEC در شرکت تولید محصولات سلولزی در سال 96

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش دوسالانه ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BEMED03_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اسدی

دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، دانشگاه علوم پزشکی سمنان واحد دانشکده بهداشت دامغان

مهدی محمدیان مستان آباد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان

فاطمه احمدی

دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، دانشگاه علوم پزشکی سمنان واحد دانشکده بهداشت دامغان

چکیده

زمینه و هدف : اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار یکی از شایع ترین مشکلات جمعیت های کاری می باشد. اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با کارهای تکراری در تمام اندام های بدن مخصوصا در ناحیه ساعد ومچ دست به وضعیتی دلالت دارندکه اعصاب تاندونها وساختارهای آناتومیکی حمایت کننده ی بدن را در این بخش ها درگیر میسازد. از این رو در این پژوهش ارزیابی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در میان کارکنان صنعت بسته بندی محصولات سلولزی باروش QEC مد نظراست. مواد و روش ها : مطالعه حاضر تحلیلی-مقطعی بوده و درمیان 38 ایستگاه کاری صنعت بسته بندی محصولات سلولزی با استفاده از روشQEC وپرسشنامهCornell انجام گرفته ودر نهایت داده های جمعآوری شده بااستفاده از نرم افزارspss موردتجزیه تحلیل قرار گرفته است. نتایج : باتوجه به بررسی های انجام شده اکثر کارها در این صنعت به صورت تکراری انجام میشودکه بیشترین اختلالات اسکلتی-عضلانی مربوط به ناحیه شانه بوده که درخانم 17/4%و در آقایان 13/5%است، این نواحی در بخش مونتاژ محصولات سلولزی بیشترین استفاده را دارند وکمترین آسیب در ناحیه گردن مشاهده شده که در خانم ها 7/55%و در آقایان 6/92% است. طبق نتایج به دست آمده از روش QEC در شرکت مذکور مشاغل (کارگر انبار محصول18/53، اپراتور بسته بندی 68/53 و کارکنان بخش خدمات 52/27) سطح ریسک بالایی داشته و نیاز به اقدام اصلاحی دارد. نتیجه گیری : مطالعه انجام شده نشان می دهدکه میزان شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در کارکنان شرکت بیتا بالا بوده که این اختلالات بنابرنتایج بر اثر پوسچر نامناسب، بلند کردن وحمل دستی بار، خمش و پیچش نامناسب شیوع یافته است. بر این مبنا انجام اقدامات اصلاحی جهت بهبود شرایط کار ضروری است

کلیدواژه ها

اختلالات اسکلتی-عضلانی، روشQEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.