استفاده از مدل بهبود یافته دلون و مک لین به منظور ارزیابی موفقیت سیستم های دولت الکترونیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF04_277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم علیزاده جورکویه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت MBA دانشگاه پیام نور، کرج

حسین میرزایی

دکتری اقتصاد، استادیار دانشگاه پیام نور، تهران

سید سعید حسینی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت

چکیده

زندگی دنیای امروز همواره در حال تغییر و تحول است و ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات و در نتیجه آن، دولت الکترونیک، از جمله مهم ترین این تغییرات محسوب می شود. هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی موفقیت سیستم های دولت الکترونیک با استفاده از مدل بهبود یافته دلون و مک لین در شهرداری شهر رشت بوده است. جامعه آماری تحقیق کارکنان شاغل در شهرداری شهر رشت به تعداد 1179 نفر بودند. به منظور بدست آوردن حجم نمونه از فرمول کوکران جامعه محدود استفاده شد که در نهایت تعداد 341 پرسشنامه صحیح دریافت شد. روش نمونه گیری این تحقیق از نوع تصادفی ساده بود که در آن کارکنان شهرداری شهر رشت در مناطق پنج گانه و مرکز، به عنوان افراد مورد مطالعه انتخاب شدند. به منظور بررسی ارتباط بین متغیرها از ابزار پرسشنامه استفاده شد که پایایی آن با روش آلفای کرونباخ سنجیده و مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده های از روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزارهای PLS3 و SPSS25 استفاده شد. نتایج یافته های تحقیق نشان داد که کیفیت اطلاعات هیچ تاثیری بر قصد استفاده و رضایت کاربران ندارد. از طرفی، کیفیت سیستمی و کیفیت خدمات بر روی قصد استفاده کاربران تاثیر مثبتی می گذارند، ولی هیچ تاثیری بر رضایت کاربران کارکنان ندارند. در خصوص رابطه بین قصد استفاده و رضایت کاربران نیز نتایج نشان داد که قصد استفاده بر رضایت کاربران تاثیر دارد. در نهایت، این نتایج مشخص نمود که قصد استفاده کاربران بر روی مزایای سیستم های الکترونیک تاثیر دارد، ولی رضایتکاربران هیچ تاثیری بر مزایای سیستم های الکترونیک ندارد.

کلیدواژه ها

سیستم های دولت الکترونیک، مدل دلون و مک لین، مزایای دولت الکترونیک، رضایت کاربران، قصد استفاده کاربران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.