امنیت داخلی و منافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران در پرتو تحولات منطقه غرب آسیا (تحولات 2011 به بعد)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
- کد COI اختصاصی: ICSP01_338
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 619
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه افسری امام علی (ع)
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون فارابی
چکیده
امروزه امنیت، آزادی، نظم، عدالت و رفاه، ارزشهای اساسی هستند که دولتها سعی دارند برای شهروندان و ملت خود تامیننمایند. در منطقهی خاورمیانه به دلایلی همچون دولت - ملتسازی ضعیف و ساختگی، اقتصاد توسعه نیافته و تکمحصولی (رانتی)، عدم بکارگیری حرفهای علم، دانش و تحقیقات کاربردی و از همه مهمتر وابستگی به کشورهای خارج از منطقه و نفوذ و دخالت های قدرت های بزرگ در سیاست های منطقه مسئله امنیت را در راس برنامه ها و سیاست های دولتمردان منطقه قرار داده است. این منطقه طی سال های اخیر چالش ها و مسائل هویتی را به خود دیده است که نتایج و تهدیدهایگوناگون و تاثیرگذاری را بر شرایط منطقه و جهانی به همراه دارد. این وضعیت به مثابه تهدیدی جدی نمایان گردیده و امنیتمنطقه ای و جهانی را با چالش های جدی روبهرو ساخته است؛ به طوری که معمای امنیت در منطقه ی خاورمیانه در دهه ی اخیر،کاملا مشهود است. در این میان، جمهوری اسلامی ایران به دلیل جایگاه ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک و ایدئولوژیک خود، یکی ازمهمترین کشورهایی است که تحت تاثیر این تحولات قرارگرفته است و در راستای منافع و سیاست خارجی خود و همچنینامنیت ملی کشور، موضعی متفاوت دارد. هدف این مقاله بررسی تاثیر تحولات منطقه خاورمیانه بر شاخص های امنیت داخلی ومنافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است. ازاینرو، در این پژوهش چگونگی تاثیر تحولات عراق، سوریه، یمن و ترکیه برامنیت داخلی و منافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران با دیدگاه سازه انگارانه بررسی می گردد. روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات از نوع اسنادی و کتابخانه ای است.کلیدواژه ها
جمهوری اسلامی ایران، امنیت، خاورمیانه، داعش، سازه انگاریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.