الگوی پیاده سازی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان های دفاعی- نظامی مبتنی بر الگوی ITIL

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تقوا

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

کامران فیضی

استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

علی خاتمی فیروزآبادی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

علی خلیلی

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

در عصر حاضر نقش فناوری اطلاعات در سازمان ها به عنوان یک عامل ارزش آفرین و استراتژیک به طور روز افزون افزایش یافته است. سازمان های دفاعی- نظامی کشورها با توجه به پیشرفت فناوری اطلاعات مسیر خود را تعیین و خدمات گوناگون خود را ارائه می دهند. ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز بسیاری از خدمات خود را از طریق راه کارهای فناوری اطلاعات ارائه می دهد از این رو نیاز به مدیریت مناسب این خدمات پیش از استقرار در ارتش به شدت احساس می شود. برای تحقق مدیریت خدمات فناوری اطلاعات چارچوب هایی ارائه شده که کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات (ITIL) مشهورترین آن ها است. هدف این مقاله استخراج الگوی پیاده سازی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتش جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر الگوی ITIL است. این پژوهش با استفاده از روش تحقیق آمیخته (کیفی – کمی ) و در 3 مرحله صورت پذیرفته است. ابتدا با بررسی اسناد، مقالات علمی و مطالعات پیشین مدل مفهومی اولیه تحقیق شکل گرفته است. سپس در مرحله دوم با انجام مصاحبه با خبرگان ( به روش دلفی) مدل تکمیلی تحقیق حاصل گردیده و در مرحله سوم به منظور اعتبارسنجی کمی مدل پیشنهادی، از آزمون های مختلف آماری و روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده نموده ایم. همچنین جهت بررسی صحت و سقم فرضیات و الگوی پیشنهادی از مدل سازی معادلات ساختاری و روش تحلیل مسیر توسط نرم افزار Smartpls3 بهره برده ایم. پس از تایید مساعد بودن ضرایب مسیر و معنادار بودن ضرایب (t-value) به بررسی مدل تحقیق بر اساس شاخص های مختلف پرداختیم که نتیجه بررسی شاخص ها نشان دهنده برازندگی مدل پیشنهادی بود. پس از انجام مراحل فوق کفایت علمی مدل پژوهش حاصل شد. بدین ترتیب مدل پژوهش با 5 مولفه اصلی و 30 زیر مولفه مورد تایید نهایی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات (ITIL)، دلفی، روش آمیخته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.