شناسایی کمی و فعالیت ضدتکثیری برخی از آنتوسیانین های عصاره پوست لوبیا قرمز (L. Phaseolus vulgaris) تحت تیمار میدان الکترومغناطیسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه سلول و بافت، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCT-7-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین تاجیک اسمعیلی

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تهران، ایران

احمد مجد

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تهران، ایران

سعید آیریان

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تهران، ایران

محمد نبیونی

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر تعیین کمی برخی از آنتوسیانین­های عصاره پوست لوبیا قرمز تیمار شده با میدان الکترومغناطیسی و همچنین بررسی فعالیت ضدتکثیری عصاره­های تهیه شده می­باشد.مواد و روش­ها: در این تحقیق، گروه 1 و 2 (به ترتیب بذرهای خشک و مرطوب) به مدت 45 دقیقه و گروه 3 و 4 ( به ترتیب بذرهای خشک و مرطوب) دو بار، هر بار 45 دقیقه و با فاصله زمانی 120 دقیقه تحت تاثیر میدان الکترومغناطیسی قرار گرفتند. سپس بذرها کشت شدند. پوست بذرهای برداشت شده هر گروه جدا شد و با حلال متانولی عصاره­گیری شد. در عصاره­ها دو گروه آنتوسیانین شامل سیانیدین و پلارگونیدین، توسط دستگاه HPLC (کروماتوگرافی) شناسایی و اندازه­گیری شد. همچنین بررسی فعالیت ضدتکثیری به روش MTT بر روی لاین سلول­های سرطان تخمدان ( CP2780A) صورت گرفت.نتایج: در بین عصاره­های مطالعه شده، به ترتیب گروه 1 دارای محتوای بیشتری سیانیدین و گروه 4 دارای محتوای بیشتری پلارگونیدین می­باشد. نتایج حاصل از بررسی فعالیت ضدتکثیری نشان داد که عصاره­های متانولی پوست لوبیاهای قرمز تیمار شده با شدت 4 میلی تسلا، دارای فعالیت ضدتکثیری سلولی بالایی بر روی سلول­های سرطان تخمدان هستند (74/78 تا  44/84 درصد). همچنین در بین نمونه­های تیمار شده، گروه 2 با 2/2 ± 63/72 IC50:  فعالیت ضدتکثیری سلولی بالاتری را نشان داد. نتیجه گیری: تیمار میدان الکترومغناطیسی در افزایش مقادیر آنتوسیانین­های لوبیا قرمز موثر می­باشد و عصاره پوست لوبیا قرمز می­تواند به عنوان یک منبع طبیعی برای مکمل­های غذایی و دارویی با خاصیت ضدتکثیری به شمار آید. 

کلیدواژه ها

لوبیا قرمز (L.Phaseolus vulgaris), آنتوسیانین, فعالیت ضدتکثیری, لاین سلول­های سرطان تخمدان ( CP2780A)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.