تعیین طیفهای خطر یکنواخت و طیف طراحی ساختگاه برای گستره شهر تهران
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: نگرشی بر آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله ( استاندارد۲۸۰۰)؛ حال و آینده
- کد COI اختصاصی: EQCODE01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3650
نویسندگان
دکتر، استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مهندس، دانشجوی دکتری تخصصی سازه دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
در سالهای اخیر، استفاده از طیفهای خطر یکنواخت در ساخت طیفهای طرح کاربرد فراوانی پیدا کرده است. طیف خطریکنواخت طیف پاسخی است که احتمال وقوع تمام نقاط دامنه آن، در زمانهای تناوب مختلف، یکسان است. استفاده از چنین طیفی در طراحی سازه ها، می تواند راهکاری مناسب، جهت ایجاد سطح خطری یکسان در برابر زلزله، برای تمام سازه ها باشد. این یکسان سازی سطح خطر، پیش نیازی جهت یکسان سازی ایمنی برای سازه های مختلف است و طبیعتا این یکسان سازی، در شهرپرجمعیت و لرزه خیزی مانند تهران، نقشی اساسی در کاهش آسیب پذیری لرزه ای این شهر، خواهد داشت. هدف از انجام این تحقیق، تهیه طیفهای طرح بر اساس طیفهای خطر یکنواخت در گستره تهران می باشد. در اینجا گستره تهران، محدوده ای بین 50/8 درجه تا 52/2 درجه طول جغرافیایی و 35/5 درجه تا 36/2 درجه جغرافیایی تعریف می گردد طیفهای خطر یکنواخت، تابعی از احتمال وقوع زلزله هستند و می توان با استفاده از روشهای متداول در ارزیابی احتمالاتی خطر لرزه ای، تغییرات این طیفها را نسبت به احتمال وقوع بررسی کرد و بدینوسیله، اقدام به انتخاب یک سطح احتمال وقوع مناسب جهت استفاده در آیین نامه، نمود. مقایسه طیف طرح حاصل از طیف خطر یکنواخت تعیین شده برای گستره تهران، با طیف طرح پیشنهادی آیین نامه 2800 برای همین گستره، نشانگر شباهت این دو طیف در زمانهای تناوب کوتاه -ناحیه ای از طیف که در آن شتاب حداکثر زمین حاکم است.- و تفاوت آنها در زمانهای تناوب متوسط و بلند است.کلیدواژه ها
طیف خطر یکنواخت، تحلیل خطر لرزه ای، تهرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.