ارزیابی اقتصادی طرح ناظرین گندم در استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC07_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مظهری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مرضیه مطلبی

مدرس دانشگاه پیام نور مشهد

چکیده

یکی از پروژه های مدیریت اصولی مزارع گندم در جهت دستیابی به اهداف بنیادی طرح خودکفایی گندم، پروژه ناظرین و مشاورین گندم است . با توجه به اینکه 5 سال از عمراین طرح می گذرد و در طی این سالها حجم عظیمی از توان اجرایی، اعتبارات و فعالیت دولت به این مقوله اختصاص یافته است لذا ضروری است که اثرات اجرای طرح ناظرین گندم از دیدگاه بهره برداران مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد . به همین منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی دو مرحله ای تعداد 427 بهره بردار گندم در سطح 6 شهرستان استان به عنوان نمونه انتخاب و سپس اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه ها به ر وش مصاحبه حضوری با بهره برداران بدست آمد..نتایج مطالعه نشان می دهد که بالغ بر 82/5 درصد از بهره برداران منتخب وضعیت عملکرد ناظرین را متوسط به بالا ارزیابی نمود ه اند و در حدود درصد از بهره برداران نیز اعتقاد بر این داشتند که شرکت در این طرح باعث افزایش میزان تولید و نتیجتا درآمد آنها شده است . با توجه به برآورد مدل لاجیت،نتایج بدست آمده نشان داد که بین متغیر وابسته کیفی یعنی تمایل به پرداخت زارعین جهت تامین حقوق سالیانه ناظرین و متغیرهای مستقل سواد و درآمد رابطه مثبت و معنی دار و متغیر مستقل تجربه کشاورزان یک رابطه منفی معنی دار وجود دارد . یعنی هر چه میزان سواد و درآمد کشاورزان بالاتر باشد آنها تمایل بیشتری به پرداخت هزینه های ناظر دارند در حالیکه هر چقدر سابقه کار کشاورز بالاتر باشد تمایل آنها برای پرداخت دستمزد ناظرین کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

ناظرین گندم – مدل لاجیت - خراسان رضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.