تاثیر گروه درمانی شناختی مایکل فری بر رفتارهای خود آسیب رسانی دانش آموزان دختر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF04_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 743
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه اسماعیلی

کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب

حسین ملکی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان

علیرضا ملازاده

عضو هیآت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آشتیان، گروه روانشناسی بالینی، آشتیان ایران

چکیده

خودآسیب زنی عملی است عمدی ،تکانه ای و غیر کشنده که به شکل های مختلف باعث صدمه به بدن می شود که شایع ترین روش آن خود مجروح سازی است که در سال های اخیر به عنوان آسیبی جدی در میان نوجوانان و جوانان رواج پیدا کرده است. این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی گروه درمانی شناختی با روش مایکل فری درکاهش خودآسیب زنی دانش آموزان دختر دبیرستان منطقه 16 تهران انجام شد. این پژوهش با روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس – آزمون با گروه کنترل بین دانش آموزان دبیرستان دختران منطقه 16 شهر تهران که مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 97-96 بودند اجرا شد. دبیرستان شهدای محراب با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای از بین کلیه - دبیرستان های دوره اول شهر تهران انتخاب شد و تعداد 30 نفر از دانش آموزانی که در پرسشنامه آسیب به خود سانسون و همکاران ( SHI ) نمره بالایی کسب کرده بودند، به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. سپس بر گروه آزمایش برنامه آموزشی دوازده جلسه نود دقیقه ای اجرا شد و گروه کنترل هیچ برنامه آموزشی دریافت نکردند. در پایان مجددا از هر دو گروه تست گرفته شد و میانگین نوبت دوم مقایسه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس (ANCOVA) یک طرفه استفاده شد. نتایج نشان داد خود آسیب زنی گروه آزمایش که تحت تاثیر گروه درمانی شناختی مایکل فری قرار گرفته اند نسبت به گروه کنترل، کمتر است. ( p< 0/001) شناخت درمانی گروهی به روش مایکل فری منجر به کاهش خودآسیب زنی دانش آموزان می شود. از یافته های این پژوهش می توان برای بهبود رفتارهای خود آسیب زنی دانش آموزان دختر استفاده کرد.

کلیدواژه ها

شناخت درمانی گروهی، خود آسیب زنی ، دانش آموزان دختر، رفتارهای خود آسیب رسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.