بررسی مزیت نسبی کشت محصولات عمده زراعی استان مازندران با استفاده از الگوی برنامه ریزی خطی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAEC07_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد رفیعی

دانشجوی دکتری گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

غلامرضا پیکانی ماچیانی

استادیاران گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

ژیلا دانشورعامری

استادیاران گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

بخش کشاورزی همانند سایر بخش ها نظیر بخش نفت، نقش مهمی در کسب درآمدهای ارزی داراست . همچنین ورود به عرصه تجارت بینالمللی نیاز به دارا بودن شرایط لازم جهت پیوستن به سازمان تجارت جهانی WTO و نیز رقابت پذیری محصولات زراعی است . این مطالعه به بررسی امکانات تولیدی و مزیت نسبی بخش زراعی استان مازندران بعنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور، در سال زراعی 86-85 با استفاده از شاخص های معمول و رهیافت برنامهریزی خطی میپردازد. برای این منظور از دو نرخ ارز یورو و دلار استفاده شد. با بکارگیری نرخ ارز یورو، برآورد شاخصهای مزیت نسبی با استفاده از مدل های برنامهریزی خطی نشان داد که از میان محصولاتی که دارای مزیت نسبی بوده اند، عمدتاً محصولات انواع برنج، سیب زمینی آبی، جو آبی و دیم، سویا بهاره دیم، لوبیا چیتی آبی، گوجه فرنگی آبی و عدس دیم وارد الگوی بهینه کشت شده اند.

کلیدواژه ها

مزیت نسبی، محصولات زراعی، الگوی برنامهریزی خطی، استان مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.