روستا شهر, تبیین وتحلیل روند توسعه با تاکید برجنبه های پایداری (نمونه موردی :روستای کردزار،شهرستان شهریار)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC04_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ضرغامی

استاد دانشکده مهندسی معماری وشهرسازی ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی

بهداد سینائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی

محمد امین عزیزمقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی

چکیده

اهمیت توسعه پایدار در روستاها به عنوان راهبردهای بهبود زندگی انسان درتمام جنبه های انسانی است. باتوجه به تغییرات همه جانبه وسریعی که در روستاها ایران از چند دهه گذشته شروع و در حال انجام است، ارزیابی توسعه پایدارروستاها برای دستیابی به یک برنامه یزی روستایی مناسب و در عین حال همگام با متغیرهای آن ضروری به نظر می رسد بدین منظور،تحقیق حاضربه بررسی روستای کردزار (شهرستان شهریار) باجمعیت 3445 نفردر سال 1395 و فاصله 3 کیلو متری ازمرکز شهر می پردازد. هدف ازاین تحقیق، توسعه پایدار در روستای کردزار شکل گرفته است روند توسعه پایدار در روستای کردزارچگونه است تاثیر شهرک هاومسکن مهر ساخته شده در اطراف این روستا، در روند توسعه پایدار درسال های آینده روستاچیست برای پاسخ به سوال های فوق با روش جمع آوری اطلاعات میدانی از روستا و همجواری هایی اطراف و با استفاده از داده های کتابخانه ای و با روش توصیفی - تحلیلی به بررسی توسعه پایدار دراین روستا پرداخته شده است. نتایج ،با توجه به داده های آماری ،تحلیل داده ها و ابعاد توسعه پایدار در روستای کردزار، آب یکی از عوامل مهم در توسعه پایدار روستا به شمار می آید که درابعاد اقتصادی ،اجتماعی ومحیط زیست روستا تاثیر می گذارد که توسعه پایدار در این بخش صورت نگرفته است. باغ ویلا های درون روستا و شهرک سازی ها اطراف روستا با توجه به تاثیر در همه ابعاد توسعه پایدار در بخش های موجب توسعه و در بخش های موجب توسعه نایافتگی است. در بخش های رشد جمعیت ،مهاجرت ،تغذیه، مشارکت های محلی، سواد و...به توسعه پایداررسیده است.

کلیدواژه ها

روند توسعه پایدار، روستای کردزار، روستا شهر، آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.