ارزیابی اثرات هیدرولوژیک طرح آبخیزداری جعفرآباد استان گلستان با استفاده از مدل HEC-HMS

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED05_295
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رئوف مصطفی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

امیر سعدالدین

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالرضا بهره مند

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

واحد بردی شیخ

استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

ارزیابی کمی پروژه های آبخیزداری به منظور ارزیابی اثرات آنها و تصمی مگیری صحیح در اجرای بهینه این گونه طرحها درشرایط مشابه، ضروری میباشد. این عمل ما را در نیل به اهداف مختلف مترتب بر فهالیتهای آبخیزداری از جمله کنترل سیل کمک مینماید. این تحقیق با هدف ارزیابی تاثیر طرح آبخیزداری اجرا شده در آبخیز جعفرآباد (با مساحت 109 کیلومترمربع) در استان گلستان از دیدگاه هیدرولوژیک صورت گرفته است. مقایسه پارامترهای هیدرولوژیکی جریان در زمان قبل و بعد ازاحداث سدهای اصلاحی با استفاده از آزمون تیجفت، صورت گرفت. به این منظور مدل هیدرولوژیک HEC-HMS با دادههای مشاهداتی، واسنجی و اعتباریابی گردید. فرایند بارش- رواناب در زیرحوزهها انجام گرفت و روندیابی در مخازن کوچک با روش پال اصلاح شده، انجام شد و هیدروگراف سیل با دورهبازگشت های متفاوت 2 تا 100 ساله در وضعیت قبل ونیز بعد از احداث عملیات آبخیزداری در آبخیز شبیه سازی گردید. معیارهای دبی اوج، زمان تا اوج، زمان پایه و حجم سیلاب برای ارزیابی تاثیر هیدرولوژیک تعیین شد و مقادیر آنها در دو وضعیت مذکور با دورهبازگشتهای مختلف، محاسبه شد.

کلیدواژه ها

عملیات سازهای، معیارهای ارزیابی هیدرولوژیک، مدل HEC-HMS ، آبخیز جعفرآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.