مقایسه روشهای مختلف برآورد دبی حداکثر سیلاب در حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED05_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی وفاخواه

استادیار

حسن ایزانلو

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه مهندسی آبخیزداری, دانشکده منابع طبیع

چکیده

برآورد سیل با دوره بازگشت معین، برای طراحی سازههای هیدرولیکی، تثبیت سواحل رودخانه، پروژههای آبخیزداری و پهنهبندی سیل یکی از عناصر مهم محسوب میگردد. حوزه آبخیز کوشکآباد یکی از زیرحوضههای اصلی حوزه آبخیز کشفرود در شمال شرق ایران، با مساحت 87/45 کیلومتر مربع در 11 کیلومتری مشهد، به لحاظ داشتن شرایط خاص اقلیمی و توپوگرافی همواره درمعرض وقوع سیلابهای مخرب و خسارتهای ناشی از آن میباشد. در این تحقیق، برای برآورد دبی حداکثر سیلاب حوزه آبخیز ازروش مدل هیدرولوژیکی بارش-رواناب ،HEC-HMS آنالیز فراوانی سیلاب و فرمولهای تجربی کریگر، دیکن و فانینگ استفاده شده است و برای مقایسه روشها از شاخص آماری درصد خطای نسبی دبی پیک سیل استفاده گردید. در روش آنالیز فراوانی سیلاب به دلیل این که ایستگاههای هیدرومتری منطقه (حوزه آبخیز کشفرود)، از نظر مکانی فاصله زیادی با حوزه آبخیز مورد تحقیق داشته و بعضا" دارای شرایط اقلیمی و توپوگرافی متفاوتی با حوزه آبخیز مورد تحقیق میباشند، این روش تفاوت قابل توجهی در برآورد دبی حداکثر سیل حوزه آبخیز کوشکآباد در مقایسه با دو روش دیگر داشته و بدین جهت قابل استناد نمیباشد.

کلیدواژه ها

دبی حداکثر سیل، آنالیز فراوانی سیلاب، کریگر، دیکن، فانینگ، مدل ،HEC-HMS ، حوزه آبخیز کوشک آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.