بررسی عوامل خطر سوانح و حوادث جاده ای در بزرگراه تهران – قزوین در سال7 139 با استفاده از مدلهای رگرسیونی(CRT-LR-GLM)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش جامع بین المللی علوم پزشکی، داروسازی و پرستاری
  • کد COI اختصاصی: MPNI01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر کاربرد

اپیدمیولوژیوژیست، هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشکده پیراپزشکی

محمدمسعود محمودی

دانشجوی کارشناسی پرستاری ، دانشگاه آزاد قزوین ، قزوین ، ایران

کورش علی محمدبیک

دانشجوی کارشناسی پرستاری ، دانشگاه آزاد قزوین ، قزوین ، ایران

شهرام رستاک

کارشناس ارشد هوشبری، هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشکده پیراپزشکی

چکیده

مقدمه: امروزه با توجه به ماشینی شدن تجهیزات ازدیاد روز افزون جمعیت و در نتیجه توسعه راهها و گسترش شهرها استفاده از وسایل نقلیه جزء جدائی ناپذیر زندگی انسان شده است از تبعات این وابستگی سنگین شدن تردد دگرگونی و پیچیدگی جاده ها پل های هوائی و در نتیجه بروز مشکلاتی مانند تصادف ها آلودگی هوا وسوانح وحوادث است ، بنابراین مرگ ،معلولیت ،بیماریهای تنفسی ، بی سرپرستی خانواده ها و از کار افتادگی نیروهای موثر جامعه افزایش می یابد .هدف: مطالعه بر روی سوانح وحوادث بزرگراه تهران-قزوین عوامل خطر آن وتعیین الگویی جهت راهکارها وپیشگیری از این حوادث در جهت ارتقاء سلامت راننده ها انجام شد.روش مطالعه: این مطالعه مقطعی بر مبنای یک پرسشنامه استاندارد شده که رواییو پایایی آن بر حسب یک طرح پایلوت(درسطح40نمونه مورد مشابه) ، نظر متخصصین با آزمون علامت و تعیین سطح آلفاکرونباخ 78% تعیین وسپس با آموزش افراد متخصص ،در محل حادثه پرسشنامه ها کامل و با مصاحبه با راننده و پلیس اطلاعات لازم گردآوری گردید.. بعد از گرداوری داده ها آنها را وارد نرم افزار spss ورژن 20نموده وبا روابط تحلیلی تعیین مدل بارگرسیون لجستیک و چند متغیره (CART و LR )مورد آنالیز قرارگرفت.بحث ونتایج: یافته ها نشان می دهدکه 80درصد ازراننده ها مرد و20%زنان که هردو گروه با میانگین سنی (14±45 )سال ومیانگین سابقه رانندگی(10±16 ) سال وبا میانگین (3±4 ) ساعت رانندگی روزانه ، وبیشترین تصادفات در ساعت 2تا6شب برای آنها اتفاق افتاده است. شدت آسیب با عضو آسیب دیده ارتباط معنی دار داشت (p=0/001)؛ به گونه ای که شدیدترین آسیبها به سر70% وبعد از آن (کمروقفسه سینه48%و سپس اندامها )بود که میزان مرگ ومیر ارتباط معناداری(p=0/01) با آسیب به سر دیده شد. درتصادف افزایش میزان سرعت با کاهش دقت در رانندگی با شدت تروما وکاهش امیدبه زندگی در مصدومان دیده شد.، در مثلث راننده،ماشین و محیط بیشترین عامل تاثیر گذار در بروز حادثه ابتدا فاکتورهای شخص ،سپس جاده ای ودرآخر ماشین دیده شد.

کلیدواژه ها

سوانح و حوادث جاده ای ،عوامل خطر و بزرگراه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.