ارزیابی هیدرگراف واحد لحظهای ژئومورفولوژیکی بر مبنای روش ناش در حوضه های بدون آمار بارندگی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED05_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم سالاری جزی

دانشجوی دکتری هیدرولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز

آرش ادیب

استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد محمودیان شوشتری

استاد دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

علی محمد آخوندعلی

دانشیار دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

اگر زمان تداوم بارش به سمت صفر میل کند هیدروگراف واحد آن را اصطلاحاً هیدروگراف واحد لحظه ای می گویند .هیدروگراف واحد لحظهای یک پاسخ منحصر بفرد حوضه آبریز به بارندگی است و مستقل از تداوم بارندگی می باشد و لذا گرافی است که بیانگر تاثیر کلیه پارامترهای حوضه آبریز نظیر طول آبراهه اصلی، شیب طولی، شکل حوضه و ... می باشد. هیدروگراف واحد لحظه ای را می توان از داده های بارش - روا ناب استخراج کرد . هدف از این تحقیق بررسی صحت استخراج برای یک حوضه در شرایطی است که داده های باران سنجی برای حوضه وجود ندارد . بدین منظور از هیدروگراف واحد لحظه -ای ژئومورفولوژیکی GIUHمثلثی و هیدروگراف واحد لحظه ای ژئومورفولوژیکی بر مبنای روش ناش استفاده شده و نتایج حاصله با مقادیر واقعی مقایسه شد روش ترکیبی بمنظور تعیین شکل مناسب هیدروگراف رواناب بکار رفته است، زیراهیدروگراف واحد لحظه ای ژئومورفولوژیکی مثلثی نمی تواند شکل بازوی بالا رونده و بازوی پایین رونده را به درستی پیش -بینی کند . در این مر حله روش ناش و روش هیدروگراف واحد لحظه ای ژئومورفولوژیکی با یکدیگر ترکیب شده و در نتیجه پارامتر شکل در روش ناش به خصوصیات ژئومورفولوژیکی و پارامتر مقیاس وابسته به خصوصیات ژئومورفولوژیکی و پارامتردینامیکی سرعت گردیده است . مقایسه نتایج حاصله نشان دهنده توانا یی مناسب روش ترکیبی در شبیه سازی شکل هیدروگراف رواناب، برآورد حجم سیلاب، برآورد دبی پیک و برآورد زمان رسیدن به دبی پیک می باشد . به علاوه مقادیر پارامترهای روش ناش که از روش ترکیبی و بدون دادههای بارش بهدست آمد دارای دقت مناسب و قابل قبول میباشد.

کلیدواژه ها

هیدروگراف واحد لحظه ای ژئومورفولوژیکی ، مدل ناش ، رواناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.