اثر حذف برگ و سطوح مختلف تراکم بر عملکرد و برخی اجزای عملکرد دانه آفتابگردان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی و زیست محیطی ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAE01_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیم ساکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی،خوزستان، ایران

علیرضا ابدالی مشهدی

دانشیار گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان، ایران

عبدالرضا سیاهپوش

استادیار گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان، ایران

امین لطفی جلال آبادی

استادیار گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان، ایران

چکیده

آفتابگردان یکی از گیاهان روغنی مهم است که به علت شکل و آرایش برگ های این گیاه افزایش تراکم در آن با محدودیت مواجه است. بر همین اساس آزمایشی در شرایط آب و هوایی اهواز(ملاثانی) بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با 3 تکرار بر روی گیاه آفتابگردان در سال زراعی 1395-96 در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل تراکم بوته در واحد سطح 60)، 110 و 160 هزار بوته در هکتار ) و حذف برگ ( شاهد (بدون حذف برگ)، یک چهارم، دو چهارم و سه چهارم حذف برگ) بود. صفات مورد بررسی وزن هزار دانه، عملکرد دانه، وزن طبق با دانه، بیوماس کل، شاخص برداشت دانه، بود. نتایج نشان داد که اختلاف عملکرد دانه در تیمارهای مختلف با افزایش تراکم و حذف برگ معنی دار شد. کمترین 2870/83) کیلوگرم) و بیشترین عملکرد دانه 4162/50) کیلوگرم در هکتار) به ترتیب در تراکم های 60 و 160 هزار بوته در هکتار مشاهده شد. با افزایش تراکم و شت حذف برگ میزان ماده خشک طبق به همراه دانه اضافه شد و در کل بالاترین ماده خشک طبق و دانه در تراکم 160 هزار و حذف سه چهارم برگ به دست آمد.

کلیدواژه ها

دانه روغنی، شاخص برداشت دانه، هیبرید قاسم، وزن طبق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.